News

Foto. Craiova sub ape. Bănia, paralizată de ploile torențiale. Mai multe accidente au avut loc marți

Craiova a fost sub ape în seara zilei de marți. Cetatea Băniei a fost paralizată de ploile torențiale și de grindina care s-a abătut asupra orașului. Din această cauză, multe accidente au avut loc pe străzi.
08.06.2021 | 20:41
Foto. Craiova sub ape. Bănia, paralizată de ploile torențiale. Mai multe accidente au avut loc marți
ADVERTISEMENT

Din păcate, România nu este pregătită de situații naturale extreme. Acest lucru a putut fi observat și la Craiova, localitate care a devenit pentru o zi o „Veneție” a țării noastre, însă nu în sensul bun.

Avertizarea de cod portocaliu de ploaie și grindină a fost coșmarul craiovenilor. Timp de mai bine de o oră, locuitorii orașului au trebuit să se lupte cu apa care a inundat străzile, dar care a pătruns și în anumite mașini.

ADVERTISEMENT

Craiova a fost sub ape. Bănia a fost paralizată de grindina și de ploaia torențială care a durat o oră

Marți, timp de o oră, orașul Craiova a fost sub o avertizare de cod portocaliu de vreme rea. Astfel, între 17:30 și 18:30, urbea a arătat în cel mai rău mod posibil. Au fost inundate cele mai importante străzi ale orașului.

Ruperea de nori, care a rezultat într-o ploaie torențială și în grindină, i-a luat prin surprindere pe olteni. Șoferii au fost blocați în trafic, în timo ce oamenii care erau pietoni au încercat să se ascundă pe unde au putut, iar acest lucru l-au reușit cu greu. Cei mai curajoși dintre șoferi au încercat să conducă prin apă, însă a fost aproape imposibil. Imaginile vorbesc de la sine.

ADVERTISEMENT
craiova inundată
Craiova a fost paralizată de ploaie

Canalizările din oraș au refulat, iar Poliția și Poliția Locală a Municipiului Craiova a ieșit pe străzi să dirijeze traficul, fără prea mult succes. Primarul Lia Olguța Vasilescu a avut și o primă reacție după ceea ce s-a întâmplat în oraș:

„În urma ploii cu grindină de azi, peste 80 litri per metru pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului. Toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș. Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune.

ADVERTISEMENT
Lia Olguța Vasilescu postare
Postarea primarului Lia Olguța Vasilescu

Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor,” a fost mesajul postat pe pagina de socializare de edilul Craiovei.

S-au produs nenumărate accidente după ce ploaia s-a mai domolit la Craiova. Mai mulți copaci au căzut pe străzi și peste mașini

Oamenii care și-au lăsat mașinile în parcări au trebuit să fie atenți și la copacii din jur, deoarece vijelia și ploaia abundentă au rupt crengi și chiar mai mulți copaci au fost surprinși de craioveni la pământ.

ADVERTISEMENT
copac craiova
Un copac a fost surprins de un craiovean pe un grup de Facebook

O altă imagine apocaliptică a fost când o stradă s-a surpat pur și simplu pe una dintre străzile foarte aproape de centrul orașului. Astfel, cetățenii care locuiau pe strada „Gheorghe Bibescu” s-au trezit cum „pământul le fugea de sub picioare” la propriu.

Administrația Națională de Meteorologie emisese, marți dimineața, o atenționare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care a fost valabilă până la ora 21.00. Atenționare a trecut sub cod portocaliu între 17:30 și 18:30.

ADVERTISEMENT