Life

Foto. Cum arată astăzi celebra Angela Similea. Ce recomandare le-a făcut fanilor marea artistă

Angela Similea nu își arată vârsta și continuă să surprindă și la 75 de ani. Zilele trecute, vedeta muzicii ușoare s-a pozat într-o locație specială, pe care le-a recomandat-o și fanilor.
09.11.2021 | 17:23
Foto Cum arata astazi celebra Angela Similea Ce recomandare lea facut fanilor marea artista
Angela Similea este unul dintre numele de referință ale muzicii ușoare românești
ADVERTISEMENT

Născută pe 1 decembrie 1946, în comuna 1 Decembrie (județul Ilfov), Angela Similea a fost descoperită ca talent muzical de Marin Teofil, profesorul ei de muzică din liceu, care a recomandat-o compozitorului George Grigoriu.

Ulterior, la Școala Populară de Artă, Angela Similea a început să studieze cu cunoscuta profesoară Florica Orăscu, dar și cu bunul ei prieten și colaborator de mai târziu, compozitorul Marius Țeicu.

ADVERTISEMENT

Angela Similea s-a lansat la ”Cerbul de aur”

Succesul care a propulsat-o în atenția marelui public a fost câștigarea Cerbului de argint în cadrul Festivalului Internațional ”Cerbul de aur”, de la Brașov, ediția 1970. Doi ani mai târziu, la Festivalul ”Orfeul de aur” din Bulgaria, a obţinut locul al II-lea cu melodia ”Tu eşti primăvara mea”, de Florin Bogardo.

De-a lungul unei cariere prodigioase, Angela Similea a adunat și roluri în filme sau musicaluri. De exemplu, cu Ion Popescu-Gopo a filmat în pelicula ”Rămăşagul”, în care a jucat rolul principal, zâna cea bună.

ADVERTISEMENT

Marea cântăreață de muzică ușoară a primit și în țară numeroase distincții, cum ar fi Discul de platină (Electrecord), Discul de aur (Electrecord), premiul pentru 30 de ani de carieră artistică (Electrecord), premiul de excelenţă pentru întreaga carieră, premiul ”Discul de aur” pentru vânzări record ale albumului ”Lumea mea” sau premiul ”Discul de platină”.

Moartea lui Victor Surdu a determinat retragerea artistei din prim-plan

Și Preşedinţia României i-a conferit Angelei Similea, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – “Muzică”, ”pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

ADVERTISEMENT

După moartea lui Victor Surdu, ultimul ei soț, decedat în 2011, Angela Similea a evitat să mai apară în public, preferând compania prietenilor și a familiei. Mai mult, artista s-a apropiat și de lumea credinței, în contextul în care locul de veci al politicianului este amplasat în curtea mănăstirii Samurcășești, din comuna Ciorogârla.

Angela Similea nu s-a rupt însă în totalitate de lume și ține legătura cu fanii ei, foarte numeroși, prin intermediul paginilor de socializare, unde admiratorii ei s-au constituit în diverse grupuri.

ADVERTISEMENT

Angela Similea le-a recomandat fanilor un muzeu

”Bună ziua, prieteni minunați! Doresc să vă dau o informație. Muzeul Costumelor de teatru “Doina Levința”, din bulevardul Ion Mihalache, este un loc în care veți intra într-o lume fascinantă!

Și cum Artistul este nu doar un creator de excepție dar este și generos, intrarea în muzeu este liberă! Nu-l ocoliți… vi-l recomand cu mult drag!”, a notat zilele trecute celebra artistă, postând și o fotografie cu ea de la vizita respectivă.

angela similea
Angela Similea arată foarte bine și la 75 de ani

”Cu puțină bunăvoință reușim să ne bucurăm de toamna frumoasă și frunze devenite flori, prin mulțimea culorilor cu care s-au îmbrăcat…Vă doresc o săptămână cu soare blând și împliniri…Aveți grijă să rămâneți sănătoși!”, a completat apoi marea artistă.

Singurul copil al Angelei Similea trăiește în Statele Unite ale Americii de aproape 30 de ani. Căsătorit, tată a doi copii, Sorin Hilgen lucrează în industria IT și este băiatul rezultat din căsnicia artistei cu instrumentistul Sorin Movileanu, în prezent stabilit în Belgia.

ADVERTISEMENT