ADVERTISEMENT
News

Foto. Cum arată măștile care ne pun în pericol sănătatea. Un nou produs, scos de pe piață

Autor: Adrian Baciu | 18.12.2020 | 12:37
Foto. Cum arată măștile care ne pun în pericol sănătatea. Un nou produs, scos de pe piață
Foto. Cum arată măștile care ne pun în pericol sănătatea. Un nou produs, scos de pe piață. Sursa foto: hepta.ro

Vineri, 18 decembrie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că o nouă mască de protecție a fost retrasă de pe piață la recomandarea Uniunii Europene, conform conform sistemului de alertă rapidă pentru produse nealimentare.

ADVERTISEMENT

Prin sistemul RAPEX, țara noastră a emis o nouă alertă pentru un tip de măști de protecție care ne pot pune sănătatea în pericol.

Potrivit comunicatului transmis de ANPC, produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism relevant.

O nouă masca de protecție neconformă, retrasă de pe piață. Alerta lansată de ANPC

În cursul zilei de vineri, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a emis o notificare în ceea ce privește alertele de măști neconforme de pe piață, care a fost validată de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

ADVERTISEMENT

Angajații ANPC au efectuat verificări și au constat că 10.000 de măști din această categorie au existat pe piață. S-a luat imediat decizia ca ele să fie oprite de la comercializare.

”Îi asigurăm încă o dată pe consumatori că sănătatea și drepturile lor sunt protejate de instituția noastră permanent. Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC realizează acest lucru direct, în mod deosebit în condițiile acestui an marcat profund de criza sanitară globală.

Iar faptul că nu mai puțin de 18 alerte de măști neconforme de pe Sistemul RAPEX al Uniunii Europene vin din partea României, până în acest moment, certifică acest lucru.

ADVERTISEMENT

Nu ne oprim niciun moment, prioritatea noastră fiind, ca întotdeauna, consumatorul și dreptul său de a fi tratat corect de operatorii economici.” a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC, conform Mediafax.

Cum arată produsul scos de pe piață

Conform sistemului de alertă rapidă pentru produse nealimentare, masca Simbio ”poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecție de către un organism relevant.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare./Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.”

ADVERTISEMENT

Iată detalii acestei măști de protecție neconformă:

  • Produs: Mască de filtrare a particulelor
  • Marcă: Simbio
  • Denumire: Disposable Non Sterile Mask
  • Tipul/numărul modelului: SBH4819
  • cod de bare: 5 943805 044563
  • Numărul lotului: REFERINȚA 9608 2020051501
  • Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!