News

Foto. Cum aratau părinții lui Nicușor Dan, după peste 50 de ani de căsnicie. ”Le mulțumesc pentru tot!”

Originar din orașul Făgăraș, primarul Capitalei, Nicușor Dan, vorbește foarte rar despre părinții lui, care aniversaseră în 2018 jumătate de secol de căsnicie.
18.09.2021 | 16:47
Părinții primarului Nicușor Dan au aniversat, în 2018, 50 de ani de căsnicie
ADVERTISEMENT

Absolvent al liceului Radu Negru din Făgăraș, Nicușor Dan (51 de ani) a urmat apoi Matematica la Universitatea București, după care și-a continuat studiile în Franța, la nivel înalt. Nicușor Dan a câștigat și câteva olimpiade naționale și internaționale la matematică înainte să se implice în politică.

Sora mai mică a lui Nicușor Dan, Claudia, deține un cabinet de psihoterapie în centrul Bucureștiului, așa cum FANATIK a informat în exclusivitate. Și asta deși Claudia a absolvit inițial o facultate cu profil total diferit.

ADVERTISEMENT

”Am o soră care a absolvit Facultatea de Energetică. În timp, şi-a dat seama că n-are nicio vocaţie în această direcţie, iar după o serie de meserii de tranziţie – director de vânzări etc. – a făcut Psihologie, un domeniu de care e extrem de pasionată”, declara Nicușor Dan despre sora lui.

Tatăl lui Nicușor Dan a fost muncitor la combinat, mama lui – contabilă

De remarcat că sora primarului Capitalei colaborează și cu alte două clinici, deținând și un master în Psihoterapie, ca și tilul de Maestru Reiki, pe lângă licența în Psihologie.

ADVERTISEMENT

”Tata a lucrat ca muncitor într-un combinat chimic, într-o secţie în care se fabrica dinamită. Mama a fost contabilă. Acum, amândoi sunt pensionari”, a dezvăluit Nicușor Dan la începutul campaniei electorale în care viza fotoliul de primar al Capitalei.

În 2018, părinții primarului Capitalei au avut nunta de aur

Acum doi ani, Nicușor Dan a publicat singura fotografie cu părinții lui, cu ocazia unui eveniment fericit în familie. ”Părinții mei aniversează azi 51 de ani de la căsătorie. Le urez ”La mulți ani!” și le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru noi”, a notat Nicușor Dan în 2019.

ADVERTISEMENT

În 2002, într-un material publicat în revista Dilema veche, Nicușor Dan a povestit o mulțime de lucruri despre perioada lui de studenție și despe planurile pe care și le făcuse cu banii câștigați în Franța, unde prinsese o bursă.

“E o plăcere să-mi amintesc cine eram în 1992. Nu prea mergeam la școală. Reușeam să parcurg materia cu conștiinciozitate câteva zile în sesiune. Citeam în rest matematica zece ore pe zi, tratate stufoase. Eram convins că voi ajunge, în acest fel, cel mai mare matematician al lumii”, amintea Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan plănuia să chefuiască ani buni în Grozăvești

”Locuiam în Grozăvești. Aveam o Dacie 1100, care avea 20 de ani și pornea împinsă. Vedeam filme la Cinemateca și în Preoteasa. Nu ratam nici un chef în Grozăvești sau în Regie. Aveam un mare succes la chimiste. Totul mi se cuvenea!”, a continuat actualul primar despre studenția lui.

”Eram fericit. Am luat bursa (n.r. la Paris) fără prea multă convingere. A contat în decizie datoria de câteva sute de dolari pe care o aveam în cămin. Eram oricum hotărât să stau în Franța și, cu banii strânși, să chefuiesc în Grozăvești următorii 2-3 ani”, mărturisea Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT
Tags: