News

Foto. Cum arată și ce fac copiii lui Adriean Videanu. Andrei și Diana au afaceri de milioane de euro

Andrei și Diana, cei doi copii ai lui Adriean Videanu, fost primar al Capitalei, au pe mână afaceri cu cifre impresionante.
26.08.2021 | 10:44
Diana și Andrei duc mai departe afacerile părinților, Miorița și Adriean Videanu
ADVERTISEMENT

Fost ministru și primar al Bucureștiului, Adriean Videanu (59 de ani) s-a retras de câțiva ani din prim-planul vieții publice, după câteva intersecții nefericite cu legea. Și asta după ce, în vara lui 2018, Videanu a fost achitat într-un dosar în care era acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, împreună cu Alina Bica.

Pentru că are încredere în familie, Adriean Videanu și-a trecut din vreme afacerile în mâinile copiilor. Adriean și soția Miorița sunt părinții lui Andrei Valentin (31 de ani) și Diana Alexandra (29 de ani), doi tineri școliți prin străinătate.

ADVERTISEMENT

Copiii lui Videanu: băiatul a studiat în America, fata la Londra

Andrei Videanu a terminat prestigioasa universitate George Washington din Statele Unite, în timp ce Diana s-a concentrat pe studiile economice, terminate la un institut din Londra. Căsătorită din 2018 cu un avocat, Diana – care are și aplecări spre lumea modei – a fost inclusă imediat în boardul companiei producătoare de marmură a celebrului ei tată.

După o tinerețe agitată, în care distracția a fost principalul obiectiv, băiatul lui Adriean Videanu s-a decis să devină un respectabil om de afaceri, așa că și-a înființat propria companie, specializată în reciclarea deșeurilor și a gunoiului.

ADVERTISEMENT

”Firma procesează zilnic circa 500 de tone de deșeuri, peste o treime din deșeurile municipale generate în București, fiind controlată de fondul de investiții Axxess Capital. Este vorba de Rom Waste Solutions, afacere din domeniul sortării și reciclării deșeurilor, în care Axxess Capital a preluat un pachet de 65% din acţiunile companiei contra sumei de 6 milioane de euro.

Alte 35% din acțiunile Rom Waste Solutions au rămas în posesia unor acționari minoritari, printre care şi Andrei Valentin Videanu, fiul fostului vicepremier Adriean Videanu”, amintea presa de profil la apariția lui Andrei Videanu în această branșă.

ADVERTISEMENT

Andrei Videanu are o firmă de sortare și reciclare a deșeurilor

Dovadă a faptului că afacerea este înfloritoare o reprezintă și faptul că firma lui Andrei Videanu a avut rolul ei important inclusiv în criza gunoaielor din Sectorul 1, criză departe de a se fi încheiat, în ciuda unui armistițiu la care s-a ajuns între beligeranți.

Pe motiv că nu-și încasase banii din contractul cu Primăria Sectorului 1, compania Romprest făcuse datorii la trei societăți de sortare a gunoiului, printre care și Rom Waste Solutions, compania lui Andrei, băiatul lui Adriean Videanu.

ADVERTISEMENT

Un milion de lei de la primărie pentru firma lui Videanu jr.

În luna iunie, după ce refuzase o perioadă să preia gunoiul de la Romprest, firma de sortare a lui Andrei Videanu a încasat de la Primăria Sectorului 1 un milion de lei, pentru deblocarea situației. Potrivit Spotmedia.ro, plata s-a putut face pentru că primăria a reușit să încheie cu societatea lui Videanu jr. un contract de subrogație convențională în drepturile creditorului.

”Rom Waste Solutions SRL este o societatea înființată în 2011 și deținută de o altă companie pe nume Rom Waste Solutions Netherlands BV, întregistrată în Olanda. Potrivit portalului de business listafirme.ro, firma de sortare are 3 administratori: Vivandy Management SRL, deținută de Andrei Valentin Videanu (fiul fostului primar general al Bucureștiului, Adriean Videanu).

Firma Vivandy Management SRL este administator și la o altă companie numită Marmosim SRL. La aceeași firmă sunt administratori, alături Vivandy Management și Adriean Videanu și soția sa, Miorița Videanu”, dezvăluia sursa citată.

 

ADVERTISEMENT