Sport

Foto. Cum arată ultima mașină cumpărată de Ion Țiriac. A plătit 200.000 de euro pe ea

Ion Țiriac nu se dezminte. Tocmai și-a completat superba colecție de bolizi de lux cu un Porsche în ediție limitată, pentru care a scos din buzunar 200.000 de euro.
02.09.2021 | 15:52
Foto Cum arata ultima masina cumparata de Ion Tiriac A platit 200000 de euro pe ea
Ion Țiriac și-a prezentat noul bolid de lux, un Porsche de 200.000 de euro. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Se numără printre cei mai bogați oameni de afaceri români, așa că își permite fără probleme orice capriciu. Chiar și să adauge impresionantei colecții sale de automobile noul model din gama Porsche, 911 Targa 4S Heritage Design Edition, fabricat în ediție limitată.

Cu alte cuvinte, pentru 200.000 de euro, sumă care te face să tresari chiar și la simpla ei rostire, Ion Țiriac – căci despre el vom vorbi în cele ce urmează – a pus mâna pe unul dintre cele 992 de exemplare produse în colaborare cu biroul de personalizare Porsche Exclusive Manufaktur.

ADVERTISEMENT

Dincolo de caracteristicile sale unice, respectiv vopseaua vișinie (n.r. Cherry Metallic), pachetul grafic pe uși și pe aripile frontale, amintind de primele mașini de curse ale companiei, plus autocolantele cu numere inspirate din motorsport, acest automobil dispune de un motor de 3 litri, 450 cai putere și cuplu de 530 nm, care îi permite o accelerație puternică. Special pentru fostul mare tenismen român, pe bord se află o plăcuță de aur semnată de Wolfgang Porsche, nimeni altul decât acționarul și președintele companiei germane.

Ion Țiriac și-a prezentat noul bolid de lux: un Porsche în ediție limitată

Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975. Porsche este o marcă fascinantă, care a excelat permanent la capitolele design și performanță.

ADVERTISEMENT

Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie destul de limitată, de 992 de unități. Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection.

 

Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009 (n.r. inscripționat pe plăcuța de aur), corelat zilei mele de naștere. Nu este o jucărioară frumoasă, este o treabă tehnologică care iese din comun.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis.

Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar când iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează”, a declarat Ion Țiriac la evenimentul de prezentare a noului său bolid, desfășurat în showroom-ul Porsche din Voluntari.

ADVERTISEMENT

Colecția de autoturisme însumează peste 200 de modele

Datorită motorului de care dispune, Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition poate atinge viteza de 100 km/h în doar 4,4 secunde. Modelul achiziționat este decapotabil și are elemente de design din anii 50-60, ce însoțesc logo-ul de pe prima generație a gamei 911, fabricată în 1963.

Impresionanta colecție a lui Ion Țiriac – care a fost importator Porsche în anii 90, până când compania germană a decis să intre direct pe piață – însumează peste 200 de modele. În prezent, magnatul este, prin intermediul companiei sale, Țiriac Auto, importator al unor companii precum Mercedes, Jaguar, Land Rover, Hyundai, Ford și Mitsubishi.

ADVERTISEMENT
Tags: