News

Foto. Detalii neștiute despre familia lui Florin Cîțu! Fratele se bate cu băncile, cumnata e inspector școlar

Florin Cîțu și fratele lui mai mic, George, au primit donație de la părinți un teren forestier de 75 de hectare în comuna Voineasa (județul Vâlcea). Fratele premierului a câștigat recent și un proces împotriva CEC.
23.09.2021 | 11:44
Fratele mai mic al lui Florin Cîțu s-a judecat chiar cu premierul
ADVERTISEMENT

Fost ministru de finanțe, în prezent premier, Florin Cîțu a primit o donație generoasă din partea părinților în 2014. Atunci, el și fratele George Constantin au intrat în posesia unei case de 130 metri pătrați în comuna Golești (județul Vâlcea), a unui teren agricol tot în localitatea respectivă, dar și a unui teren forestier de 75 de hectare, amplasat pe raza comunei Voineasa.

Interesant este și faptul că Florin Cîțu și-a dat fratele în judecată în 2019, obiectul procesului deschis la Judecătoria Râmnicu Vâlcea fiind ”plângere împotriva încheierii de carte funciară”.  Până la urmă, dosarul în care premierul era ”reclamant” s-a închis prin înțelegerea părților.

ADVERTISEMENT

Fratele lui Florin Cîțu s-a judecat cu CEC

La finalul anului trecut, George Cîțu (47 de ani), fratele lui Florin, a dat lovitura, reușind să recupereze de la CEC o sumă impresionantă. Totul a început în 2007, când fratele premierului și soția lui au împrumutat de la banca de stat suma de 225.000 lei.

Nemulțumit de faptul că instituția financiară a adăugat dobânzi și comisioane care nu apăreau în contractul inițial, George Cîțu a dat CEC în judecată acum câțiva ani, obținând în justiție, în toamna lui 2020, ca banca să îi returneze o sumă importantă.

ADVERTISEMENT

Cumnata premierului a terminat Sociologia și are două mastere

Soția lui George Cîțu, Mihaela (46 de ani), este inspector școlar în Râmnicu Vâlcea de mai bine de un deceniu, potrivit informațiilor FANATIK. Cumnata premierului a terminat Facultatea de Științe – specializarea sociologie, din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia (1999-2003), având și două mastere, la Universitatea București și la Babeș-Bolyai din Cluj.

George și Mihaela Cîțu au împreună un băiat, iar cumnata premierului se declară îndrăgostită de lucrul cu cei mici, așa cum declara Mihaela într-un interviu realizat în primăvara lui 2010.

ADVERTISEMENT

”Ştiu să spun poveşti copiilor…Povestea mea? O să încerc să creionez puţin. Aş fi vrut să devin mai întâi ghid turistic, apoi educatoare, și asta am şi devenit până la urmă (…) În permanenţă în casa noastră – mama este educatoare – se decupa, se pictau imagini din poveşti, se confecţionau costume pentru serbări. Aşa am ajuns să îmi doresc şi eu să calc pe urmele ei şi să încep «joaca» alături de cei mici”, povestea Mihaela Cîțu.

Cumnata lui Florin Cîțu: ”Românii şi-au pierdut curajul de a avea opinie!”

După ce și-a început cariera pedagogică la grădiniţa de la Fedeleşoiu (comuna vâlceană Dăeşti), cumnata premierului a lucrat la o grădiniță din Alba Iulia, devenind ulterior inspector și consilier școlar în județul Vâlcea.

ADVERTISEMENT

”Eşti înconjurat de copii, fiinţe umane în starea cea mai pură, inocentă, sinceră. Te joci, cânţi, reciţi versuri, râzi cu ei şi ai satisfacţia că după cei 3-4 ani petrecuţi alături de tine omuleţii plângăcioşi, agăţaţi de mama în primele zile de grădiniţă, au personalitate… Ce poate fi mai frumos?”, mărturisea Mihaela Cîțu.

Chestionată cu privire la lucrurile care îi plac, Mihaela Cîțu a enumerat următoarele: inocența copiilor, natura și călătoriile. La lucrurile care nu îi plac, cumnata premierului Cîțu – care și-ar fi dorit să poată ajuta copii și bătrâni aflați la nevoie – a trecut ”ipocrizia şi faptul ca românii şi-au pierdut curajul de a avea opinie”. 

ADVERTISEMENT