Sport

Pierdere grea pentru România în Cupa Davis! Horia Tecău e out! Cine îi va lua locul

Echipa României de Cupa Davis a început pregătirile la Sala Polivalentă din Cluj în vederea partidei din acest weekend împotriva echipei Marocului.
04.04.2018 | 13:55
Pierdere grea pentru Romania in Cupa Davis Horia Tecau e out Cine ii va lua locul

UPDATE: Locul lui Horia Tecă va fi luat de puştiul Edris Fetişleam, născut în anul 1999 şi ocupant al locului 1.167 în clasamentul ATP.

UPDATE: Deşi iniţial îşi anunţase prezenţa la meciul de Cupa Davis împotriva Marocului, Horia Tecău a trebuit să se retragă din lotul României pentru întâlnirea cu africanii, din cauza unei accidentări.

“Cu părere de rău, anunţ ca nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată după mai multe investigaţii. O accidentare care persistă de câteva săptămâni s-a agravat şi urmează două săptămâni de fizioterapie intensivă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun şi să iasă victorioşi din acest weekend. Hai România!”, a scris Horia Tecău pe una din reţelele de socializare.

Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, i-a convocat pe cei mai valoroşi jucători români ai momentului pentru întâlnirea cu Maroc. Marius Copil, locul 84 ATP, Adrian Ungur, locul 500 ATP, Horia Tecău, locul 12 ATP la dublu, Florin Mergea, locul 79 ATP la dublu, şi Dragoş Dima, locul 451 ATP, formează echipa de Cupa davis a României. Din echipa Marocului vor face parte Lamine Ouahab, locul 572 ATP, Amine Ahouda, locul 699 ATP, Soufiane El Mesbahi, locul 1.529 ATP, Yasine Idmbarek şi Yassir Kilani, ultimii doi jucători fără clasament ATP.

Întâlnirea se va desfăşura la 7-8 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. Două meciuri de simplu vor avea loc sâmbătă, 7 aprilie, după sistemul cel mai bun din trei seturi, iar duminică, 8 aprilie, vor fi trei partide, una de dublu şi două de simplu, după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi. Băieţii noştri au început deja antrenamentele la Sala Polivalentă, iar starea de spirit pare să fie una foarte bună. În mod normal, echipa noastră de Cupa Davis ar trebui să nu aibă probleme cu echipa Marocului la Cluj.

România vs. Maroc, întâlnire cu gratuităţi

Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Federaţia Română de Tenis anunţă faptul că elevii, studenţii şi pensionarii din Cluj-Napoca vor avea acces gratuit la meciul de tenis de Cupa Davis dintre România şi Maroc. Începând de joi, 29 martie 2018 şi până în data de 5 aprilie 2018, cei interesaţi vor putea să ridice de la casa de bilete a Sălii Polivalente câte două invitaţii de persoană în baza carnetului de elev/student sau a cuponului/carnetului de pensionar (orar: Marţi -Vineri 12.00-18.00, Sâmbătă 10.00-14.00, Duminică – Luni – Închis).