ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Foto exclusiv. Noul preparator fizic a sosit în Bănie, din Anglia, de la Reading: „O nouă provocare“

Autor: Razvan Iova - Craiova | 12.01.2021 | 21:44
Foto exclusiv. Noul preparator fizic a sosit în Bănie, din Anglia, de la Reading: „O nouă provocare“
Rui Santos, în tribunele stadionului Ion Oblemenco la meciul cu Sepsi. FOTO: fanatik

Universitatea Craiova şi-a adus un nou preparator fizic. Este vorba despre Rui Santos, un portughez care în trecut a mai lucrat în Anglia, la Reading, echipa lui George Puşcaş. Acesta a fost prezent în tribune la U Craiova – Sepsi 0-0.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat încă din 29 decembrie că echipa olteană pregăteşte mai multe schimbări importante la nivelul staffului pentru retur, printre care aducerea lui Octavian Benga ca secund şi a lui Ionuţ Stancu pe postul de analist video.

Pregătirea fizică a fost unul dintre punctele slabe ale Craiovei, care în tur putea duce doar 60 de minute. Găsirea unui preparator a fost una dintre priorităţile conducerii de pe Ion Oblemenco, dar Cornel Blejan, titularul funcţiei, va rămâne la echipă.

Rui Santos, în tribunele stadionului Ion Oblemenco la meciul cu Sepsi. FOTO: fanatik
Rui Santos, în tribunele stadionului Ion Oblemenco la meciul cu Sepsi. FOTO: fanatik

Cine este Rui Santos, noul preparator fizic al Universităţii Craiova.  L-a antrenat pe Puşcaş, la Reading, în Championship

Rui Santos a ajuns la Reading când antrenorul echipei engleze era Jose Gomes (decembrie 2018 – octombrie 2019) şi a plecat pe 23 iulie 2020.

ADVERTISEMENT

El şi-a intrat în mână încă de la primul meci al Universităţii Craiova. FANATIK l-a fotografiat pe Rui Santos în tribunele stadionului “Ion Oblemenco”.

Înainte de startul partidei, noul preparator fizic al oltenilor i-a urmărit pe jucători la încălzire. De altfel, Rui Santos a şi postat o fotografie de pe stadion. Cu o zi înainte, portughezul a scris un mesaj scurt pe Instagram, “O nouă provocare”, la care a adăugat o poză cu sigla oltenilor.

Imaginea postată de Rui Santos. FOTO: captura
Imaginea postată de Rui Santos. FOTO:  Instagram

Deşi l-a apărat pe Cornel Blejan, Patronul Mihai Rotaru s-a arătat nemulţumit de pregătirea fizică a echipei sale la finalul anului şi a încercat să remedieze problema.

ADVERTISEMENT

„Nu este adevărat că nu sunt mulțumit de preparatorul fizic. Cred în el, pentru că este un profesionist 100%. Nu suntem o echipă care să ne batem pe pressing sus. Vrem să construim pe cele 60 de minute în care am jucat de la egal la egal. Și FCSB, și CFR Cluj știau că noi nu ducem mai mult de 60 de minute“, declara Rotaru la finalul partidei contra lui CFR Cluj.

„Acum, toată echipa evoluează la 60%. Astea sunt estinările noastre. E îmbucurător că putem crește“, a mai spus patronul oltenilor după meciul cu CFR Cluj

ADVERTISEMENT

Cornel Blejan rămâne în staff. Ce plan are Mihai Rotaru

Cornel Blejan, actualul preparator fizic, se află la echipă încă de la începutul proiectului. Indiferent de antrenorii care au fost pe Ion Oblemenco, Blejan şi-a păstrat postul.

Singurii tehnicieni care și-au adus preparatori au fost Gigi Mulţescu, pe Ionel Colonel – în prezent la Academica Clinceni-, și Devis Mangia, care a colaborat cu un conaţional, dar Blejan a rămas mereu în staff.

ADVERTISEMENT

Cornel Blejan rămâne în staff-ul echipei, iar Mihai Rotaru vrea să-şi facă o echipă beton de preparatori. Din informaţiile FANATIK, U Craiova ar putea să mai aducă şi alţi membri care să ajute la pregătirea fizică a jucătorilor.


Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!