News

Foto. Fratele lui Dacian Cioloș s-a împrumutat cu zeci de mii de euro de la politician! Ce firmă are Sorin

Proaspăt ales președinte al USR, după ce l-a învins în finală pe Dan Barna, Dacian Cioloș este unul dintre politicienii momentului. Fostul premier are grijă și de fratele lui, Sorin.
08.10.2021 | 11:30
Dacian Cioloș și fratele lui, Sorin, sunt pasionați de agricultură
ADVERTISEMENT

Între 17 noiembrie 2015 și 4 ianuarie 2017, Dacian Cioloș a fost prim ministru al României. Anterior, Cioloș ocupase funcția de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Comisiei Europene, între 2010 și 2014.

De profesie horticultor, Dacian Cioloș are un frate mai mic, Sorin, de care este foarte atașat. Absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară Cluj, Sorin a urmat apoi cursurile ISA Lille (Institut Supérieur d’Agriculture), între 2002 și 2003.

ADVERTISEMENT

La numirea fratelui său în funcția de premier, în toamna lui 2015, Sorin Cioloș a dat câteva declarații presei din Satu Mare, în care l-a susținut pe Dacian.

Sorin despre fratele Dacian: ”E stăpân pe situație!”

”Gândiți-vă că pentru noi e a treia oară – prima dată când Dacian a fost ministru al agriculturii, a doua oară când a fost numit comisar european – iară acum din nou. E stăpân pe situație”, dezvăluia Sorin, în 2015.

ADVERTISEMENT

În 2013, fratele lui Dacian Cioloș a achiziționat o casă bătrânească în satul Tătărăști, din județul Satu Mare, locație de care Sorin este legat prin originea soției, care este sătmăreancă.

”Pe prim-ministru l-am văzut în curte, l-am cunoscut cine-i că tot l-am văzut la televizor atâţia ani. Ce pot să spun în rest? Îs oameni de treabă, oameni muncitori”, a mărturisit un vecin al lui Sorin după instalarea lui Dacian Cioloș în fruntea guvernului.

ADVERTISEMENT

Dacian și-a împrumutat fratele cu aproape 50.000 euro

Pentru că avea posibilități mai mari decât fratele lui, Dacian Cioloș l-a împrumutat la un moment dat pe Sorin cu aproape 50.000 euro. Dacă în 2017 Sorin mai avea de returnat 47.820 euro, în 2020 suma pe care trebuia să o primească înapoi Dacian de la fratele lui scăzuse la 43.500 euro.

Fratele lui Dacian Cioloș și-a deschis de ani buni de o firmă care se ocupă cu proiectarea și implementarea sistemelor de irigare profesionale pentru toate categoriile de utilizări.

ADVERTISEMENT

Cifre rezonabile pentru firma fratelui lui Dacian Cioloș

Printre domeniile de care se ocupă firma lui Sorin Cioloș sunt următoarele: irigaţii in agricultură – irigare prin picurare sau aspersie pentru culturi agricole, pomicole, arbuști fructiferi, sisteme de ceață pentru sere și solarii, sisteme de fertirigare, irigaţii in mediul rezidenţial – irigarea curţilor şi grădinilor private sau irigaţii în spaţii publice – irigarea parcurilor și a terenurilor de sport.

Pentru ultimul an fiscal (2020), firma lui Sorin Cioloș, înființată în 2005, a raportat o cifră de afaceri record, de 263.943 lei, un profit de 11.399 lei și datorii de 74.420 lei. Fratele lui Dacian Cioloș este singurul angajat al firmei.

ADVERTISEMENT