News

Foto. Furtună puternică în Dej. Acoperișuri smulse, copaci rupți și mașini avariate

O furtună puternică a lovit municipiul Dej. Mai multe acoperișuri au fost distruse, iar câteva mașini au fost avariate.
31.07.2021 | 23:14
Foto Furtuna puternica in Dej Acoperisuri smulse copaci rupti si masini avariate
ADVERTISEMENT

Municipiul Dej și alte localități din apropiere au fost afectate sâmbătă de o furtună violentă. Vântul puternic a pus la pământ copaci și a creat pagube semnificative.

Furtuna a fost anunțată de ANM printr-un cod roșu newcasting. Au fost emise două mesaje RO-Alert.

ADVERTISEMENT

Rafalele puternice de vânt au ajuns pana la 80-90 km/h, iar ploaia torențială a înfundat canalizarile. Mai multe mașini au fost avariate, iar câteva blocuri au fost lăsate fără acoperișuri, potrivit Dejeanul.

O furtună puternică a lovit municipiul Dej. S-au consemnat daune semnificative

Foto: Facebook

Furtună de proporții în Dej și alte localități din apropiere. S-au emis și două mesaje RO-ALERT, însă ambele au venit după ce vijelia a trecut.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Cluj, până la lăsarea serii, peste 100 de solicitări au fost înregistrate pentru intervenţia pompierilor.

„11 echipaje de pompieri, din cinci subunităţi ale ISU Cluj răspund solicitărilor venite din partea cetăţenilor din municipiul Dej (strada Fragilor, 1 Mai, Aurora, s.a.) , precum şi din localităţile Bonţida Iclod, Mica, Căşeiu, Apahida, Cuzdrioara, Mintiu, Gherlii Gherla, Sic şi Petea”, a transmis ISU Cluj, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Furtună severă în Dej

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme severă, sâmbătă după-amiază, cu puțin înainte de începerea furtunii. Acesta s-a transformat în cod roșu în mai puțin de jumătate de oră. Avertizarea autorităților pentru codul roșu a venit însă după ce mai multe blocuri din Dej au rămas fără acoperiș.

Acoperișuri smulse și copaci rupți în Dej

Foto: Facebook

S-a circulat greu pe mai multe străzi din oraș, din cauza copacilor căzuți pe carosabil, iar șuvoaiele de apă au inundat subsolurile caselor și magazinelor.

ADVERTISEMENT

Reţeaua de distribuţie a energiei electrice a fost afectată, pentru refacerea căreia intervin în teren echipe ale furnizorului de utilităţi.

De asemenea, au fost înregistrate solicitări privind acoperişuri sau elemente de construcţii doborâte de vântul puternic, precum şi copaci căzuţi la pământ.

ADVERTISEMENT
Tags: