News

Foto. Imaginile groazei din Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța! Cum arată interiorul spitalului după incendiu

Incendiul devastator de vineri dimineața de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a făcut șapte victime din cele zece persoane internate la Secția ATI.
01.10.2021 | 14:07
Foto Imaginile groazei din Spitalul de Boli Infectioase din Constanta Cum arata interiorul spitalului dupa incendiu
În tragedia de la Constanța și-au pierdut viața 9 pacienți
ADVERTISEMENT

Incendiul devastator de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a curmat șapte vieți, zeci de pacienți fiind evacuați de pompierii și echipele de ambulanță și intervenție care au ajuns imediat la locul tragediei.

Potrivit lui Mihail Amarandei, șeful ISU Dobrogea, toate persoanele decedate erau internate pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Constanța.

ADVERTISEMENT

Numărul victimelor anunțate a scăzut de la 9 la 7

”Cele 9 victime au fost identificate la nivelul secției de ATI. La momentul incendiului, 10 persoane erau internate în această secție. Erau toate victimele în paturi. Nu există alte victime. Nu sunt cadre medicale rănite. Pentru stabilirea cauzelor incendiului urmează să cercetăm”, a spus oficialul ISU. Până la urmă, ultimele informații arată că numărul real al victimelor este de 7, nu de 9.

Klaus Iohannis a avut o primă reacție după tragedia de la Constanța, acolo unde 7 oameni au murit într-un incendiu produs la Spitalul de Boli Infecțioase. Președintele se declară îngrozit de eveniment și spune că ”statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”.

ADVERTISEMENT

”Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis: ”Este o zi neagră, de doliu”

Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

ADVERTISEMENT

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor”, se notează în comunicatul lui Klaus Iohannis.

Imaginile groazei din interiorul spitalului

Rudele pacienților arși s-au strâns revoltate în fața spitalului, cerând socoteală conducerii instituției. Managerul spitalului, Stela Halichidis, a declarat că totul era în ordine și că s-a întâmplat un necaz, afirmând că se simte și foarte rău.

ADVERTISEMENT

Și ministrul de interne, Lucian Bode, a ieșit la declarații: ”Au murit 7 persoane, e o tragedie, transmit condoleanțe rudelor celor care au murit. S-a intervenit rapid, circa 140 de persoane, aduse din mai multe județe. În spital, la ora producerii incendiului, erau circa 125 de pacienți, din care 10 erau la Terapie Intensivă”, a declarat ministrul.

Site-ul Ordinea.ro a publicat și câteva imagini cutremurătoare din interiorul spitalului, în care se observă cât de devastator a fost incendiul care a luat șapte vieți la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Potrivit lui Lucian Bode, cinci persoane au murit în spital, iar două persoane au murit după ce au fost scoase afară din incintă.

ADVERTISEMENT