News

Foto. Inundații în Alba. Două persoane, la un pas de moarte în propria casă. ”Apa mai avea un metru până la tavan”

Două persoane au fost aproape să moară în propria casă din cauza inundațiilor din Alba.
17.07.2021 | 16:21
Foto Inundatii in Alba Doua persoane la un pas de moarte in propria casa Apa mai avea un metru pana la tavan
ADVERTISEMENT

Două persoane au trăit clipe de coșmar din cauza inundațiilor masive din județul Alba. Scenele de supraviețuire s-au petrecut în comuna Sohodol.

Maria Sicoe și soțul ei au fost aproape să moară după ce apa a intrat în casă peste ei. Cei doi soți au fost nevoiți să caute o soluție rapidă, pentru a nu muri înecați în propria lor locuință.

ADVERTISEMENT

“Apa a venit peste noi și s-a inundat tot. M-am urcat cu soțul pe scară și am așteptat. Apa tot venea spre noi, mai avea un metru până la tavan. Am stat așa vreo 20 de minute,” a povestit femeia, conform dcnews.ro.

Inundațiile fac prăpăd în Alba. Două persoane au fost aproape să moară în propria casă

Foto: ISU Alba/Facebok

Maria Sicoe a povestit că în momentele dificile gândul i-a fost și la soacra de peste 80 de ani. Aceasta se afla, de asemenea, în pericol într-o altă casă. În ambele situații dramatice, salvarea a venit la limită cu ajutorul vecinilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, Maria a declarat că nu a primit mai nimic din partea autorităților în aceste momente grele.

“Copiii m-au ajutat. În rest, nu a venit nimeni. Primarul din Câmpeni ne-a trimis câte ceva. Acum stăm într-o căsuță, mai sus unde n-a ajuns apa. Primarul din Câmpeni ne-a trimis apă, pâine și un aragaz mic. Nu mai avem nimic. Totul este numai nămol.

ADVERTISEMENT

Ne trebuie bani ca să ne facem o casă cu măcar două camere. Avem o fiică aici la Valea Bistrei, care este căsătorită. O să mergem la fiica noastră, mai mult de două zile nu putem rezista cu ce avem,” a povestit Maria Sicoe, comuna Sohodol, județul Alba

Alba este lovită în continuare de inundații masive. În urma ploilor de vineri seara, Drumul Național 74 Cărpiniș (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni și o alunecare de teren, conform Potrivit ISU Alba.

ADVERTISEMENT

„208 (135 adulți și 73 copii) persoane cazate temporar în cursul nopții la Căminul cultural din localitatea Roșia Montană. 40 de persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini în zone neafectate”, a transmis sâmbătă ISU Alba.

„208 (135 adulți și 73 copii) persoane cazate temporar în cursul nopții la Căminul cultural din localitatea Roșia Montană. 40 de persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini în zone neafectate”, a transmis sâmbătă ISU Alba.

În orașul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de copacii căzuți. Patru case au fost inundate și în satul Valea Săliștii. În satul Dăroaia au fost inundate 72 de case, dintre care 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren.

Localitățile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului și comuna Șugag au fost, de asemenea, foarte afectate.

ADVERTISEMENT
Tags: