News

Foto. La 6 ani de la Colectiv, rudele celor decedați au protestat în fața Curții de Apel București

Scene incredibile în fața Curții de Apel București. La 6 ani de la tragedie, rudele celor decedați la Colectiv cer să se facă dreptate.
30.10.2021 | 19:54
Foto La 6 ani de la Colectiv rudele celor decedati au protestat in fata Curtii de Apel Bucuresti
La 6 ani de la Colectiv, rudele celor decedați au protestat în fața Curții de Apel București. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

La 6 ani de la incendiul de la Colectiv, rudele celor care și-au pierdut viața în acea tragedie au protestat în fața Curții de Apel București.

Au trecut aproape 2.200 de zile de la infernul din Colectiv și nici până acum nu a fost pedepsit cineva.

ADVERTISEMENT

Pe 30 octombrie 2015, 65 de persoane s-au stins din viață în urma incendiului de la Colectiv. Alte 160 de persoane au fost rănite. La 6 ani distanță, rudele celor decedați au protestat astăzi față de lentoarea cu care s-a derulat procesul celor găsiți vinovați pentru incendiu, conform Mediafax.

Imagini incredibile. Rudele celor decedați la Colectiv au protestat în fața Curții de Apel București

Pe treptele Curții de Apel București au fost așezate fotografiile celor decedați. În timpul protestului, rudele, acoperite cu cearșafuri albe, s-au întins în dreptul acestor fotografii.

ADVERTISEMENT

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Conform anunțului organizatorilor, protestul ar trebui să fie urmat de un marș până la Clubul Colectiv.

Organizatorii au anunțat că între orele 17.30 și 19.00 participanții vor forma un lanț uman din 4 în 4 metri, pe trotuarul din fața Curții de Apel București.

ADVERTISEMENT

Ulterior, între orele 19.30 – 20.30, protestatarii vor merge în marș pe traseul trotuarul din fața Curții de Apel București – Splaiul Independenței – traversarea intersecției Str.Halelor/Splaiul Independenței – trotuarul aferent parcului Unirii – intersecția Bd. I.C.Brătianu/Bd. Unirii – traversare pe Bd. Unirii (zona Fântâni) – Pod Șerban Vodă – trotuarul de pe Splaiul Unirii – până în dreptul sediului Camerei de Comerț – trotuarul de pe Str. Bucur – punct final Clubul Colectiv.

De asemenea, între orele 20.30 și 22.30 va avea loc o adunare publică la Clubul Colectiv, potrivit Brigăzii Rutiere.

ADVERTISEMENT

6 ani de la tragedia din Colectiv. Proteste în fața Curții de Apel București

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Sâmbătă, 30 octombrie, s-au împlinit șase ani de la incendiul din Colectiv. În acea seară de coșmar, 65 de persoane au decedat.

În București au avut loc manifestări pentru comemorarea victimelor. Oficialii statului au trimis coroane de flori, iar apropiații celor dispăruți au aprins lumânări în fața clubului.

ADVERTISEMENT