News

Foto. Nepoata lui Nicolae Ceauşescu a intrat în afaceri şi a dat lovitura! Alexandra a terminat Arhitectura

Alexandra este fata lui Valentin Ceaușescu, băiatul cel mare al lui Nicolae și al Elenei Ceaușescu. Tânăra este partener într-o firmă de design interior.
23.07.2021 | 18:39
Foto Nepoata lui Nicolae Ceausescu a intrat in afaceri si a dat lovitura Alexandra a terminat Arhitectura
Nepoata lui Nicolae Ceausescu s-a lansat in afaceri Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, la secția design interior, Alexandra Ceaușescu și-a continuat activitatea în domeniu, deschizându-și o afacere alături de doi colegi. Fata lui Valentin Ceaușescu a avut numeroase proiecte premiate la gale, preferând redecorarea în stilul interbelic al unor hoteluri de lux. Iată cum își definește munca Alexandra, în prezentarea făcută pe site-ul firmei la care este partener și fondator.

Alexandra Ceaușescu
Nepoata lui Nicolae Ceaușescu a împlinit 25 de ani

”Este un studio de arhitectură de interior din București (…). Ideologia noastră constă în faptul că vedem designul ca pe ceva mai mult decât doar crearea unui spațiu armonios, considerăm că acesta ar trebui întotdeauna să spună o poveste, de aceea acordăm o atenție specială nevoilor clienților noștri, în încercarea de a găsi povestea unică a fiecărui spațiu în parte. Fie că este vorba despre amenajări rezidențiale sau comerciale, pentru fiecare proiect punem laolaltă conceptul, funcționalitatea și ergonomia, parcurgând toate etapele de proiectare, până la implementare, pentru ca povestea fiecărui proiect să aibă un final fericit”, susține Alexandra.

ADVERTISEMENT

Nepoata lui Nicolae Ceaușescu a terminat Arhitectura, sectia design interior

Încercând să-și facă un nume în branșă, Alexandra nu folosește numele Ceaușescu în titulatură sau ca recomandare. Tocmai de aceea, nepoata lui Nicolae Ceaușescu a și apărut în anumite articole din ziare recomandând diverse soluții pentru amenajări interioare, accesibile și celor cu bani puțini, dar și persoanelor cu dare de mână. Firma de design interior la care Alexandra este partener se bucură de succes în piață, fiind considerată un reper.

Alexandra Ceaușescu
Alexandra este fericită alături de prietenul ei

Pe plan personal, fata lui Valentin Ceaușescu este implicată într-o relație stabilă, cu Alexandru. Pe lângă design, nepoata fostului dictator este pasionată de arta fotografică, dar și de pian, instrument la care a luat lecții în adolescență. Ca și tatăl ei, care evită să acorde interviuri în ultimele decenii, Alexandra Ceaușescu preferă o existență discretă, în care încearcă să nu trăiască sub povara celebrului ei nume de familie.

ADVERTISEMENT

Alexandra Ceaușescu are un frate vitreg

Valentin Ceauşescu este cel mai mare dintre cei trei copii ai lui Nicolae și al Ceauşescu. El s-a născut pe 17 februarie 1948 şi a urmat cursurile Şcolii Petru Groza, unde a terminat studiile liceale în 1965. În următorii doi ani a fost student al Facultăţii de Fizică din Bucureşti, după care a urmat şi a absolvit cursurile celebrului Imperial College din Londra.

În 1970 s-a reîntors în România, angajându-se la Institutul de Fizică Atomică, unde a lucrat până la pensionare. În prezent, există informații că Valentin Ceaușescu ar mai colabora cu Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele, unde este foate apreciat.

ADVERTISEMENT
Valentin Ceaușescu
Valentin Ceaușescu este băiatul cel mare al lui Nicolae și al Elenei

Acum 15 ani, Valentin Ceaușescu a dat în judecată statul român, încercând să obțină diverse bunuri extrase la Revoluție din casa părinților săi. După un șir interminabil de procese, Valentin Ceauşescu a reuşit recuperarea aproape integrală a averii familei, pierzând însă tabloul ”Natură statică cu ulcică de aramă”, semnat Gheorghe Petrașcu, rămas în custodia Muzeului Național de Artă al României.

Pe plan personal, în 1970, Valentin Ceaușescu s-a căsătorit cu Iordana Borilă, fiica lui Petre Borilă şi a activistei comuniste Ecaterina Abraham, cu care are un fiu, Daniel Valentin, născut în 1981. Căsnicia cu Iordana Borilă a durat 18 ani, iar fiul fostului dictator s-a recăsătorit în 1995, un an mai târziu născându-se fiica lui cea mică, Alexandra (25 de ani). Nicolae şi Elena Ceauşescu au mai avut doi copii, Zoia Ceauşescu (1949-2006) şi Nicu Ceauşescu (1951-1996), ambii răpuși de boli incurabile.

ADVERTISEMENT