News

Foto. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, fotografiaţi desculți la întâlnirea cu parlamentarii japonezi

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au fost puși să se descalțe la întâlnirea cu mai mulți parlamentari japonezi.
26.09.2022 | 17:52
Foto Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu fotografiati desculti la intalnirea cu parlamentarii japonezi
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, desculți în Japonia. Foto: Gov.ro
ADVERTISEMENT

Premierul și președintele Camerei Deputaților au participat în Japonia la o întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, condusă de Ichiro Assawa, lider al Partidului Liberal Democrat, cea mai mare formațiune politică din Japonia.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, desculți în Japonia

Protocolul i-a obligat pe politicienii români se se descalțe înainte de întâlnire, astfel că Ciolacu și Ciucă s-au conformat, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor participa în aceste zile la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. Timp de trei zile, cât va dura vizita, politicienii din România vor avea mai multe întâlniri importante.

La prima astfel de întâlnire, Ciolacu și Ciucă au rămas în șosete. De asemenea, în imaginile furnizate de Biroul de Presă al Guvernului României, se poate observa că în sala rezervată întâlnirii scaunele nu aveau picioare.

ADVERTISEMENT

”Componenta de securitate și apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți. Coordonarea strânsă și permanentă între noi este cu atât mai importantă și necesară în contextul provocărilor strategice cu care ne confruntam”, le-a transmis japonezilor premierul Nicolae Ciucă.

Desculți în Japonia
Desculți în Japonia

Japonia e cel mai mare investitor asiatic din România, astfel că investițiile sunt un alt subiect important dezbătut în aceste zile între politicienii din cele două țări.

ADVERTISEMENT

Domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate și inovației, producției de hidrogen verde, infrastructurii de transport sunt doar câteva dintre subiectele dezbătute atent de Ciucă și japonezi.

În Japonia, refuzul de a te descălța atunci când intri în casa unui om e o mare ofensă, la fel cum este și gestul de a-ți pune picioarele pe masă sau scaune.

ADVERTISEMENT

Japonezii ofertă de obicei papuci de schimb la intrare, însă oaspeții trebuie să fie atenți să nu rămână cu picioarele goale, un alt gest considerat ofensator în Japonia.

ADVERTISEMENT