News

Foto. Plămânii celor vaccinaţi versus plămânii celor nevaccinaţi, după infecţia cu coronavirus. Explicaţiile profesorului Răzvan Cherecheș

Cum arată plămânii celor vaccinați versus plămânii celor nevaccinați, după infecția cu coronavirus? Profesorul Răzvan Cherecheș a oferit explicații în acest sens.
21.07.2021 | 11:11
Foto Plamanii celor vaccinati versus plamanii celor nevaccinati dupa infectia cu coronavirus Explicatiile profesorului Razvan Chereches
ADVERTISEMENT

Iată cum arată plămânii celor vaccinați în comparație cu plămânii celor nevaccinați, după infecția cu coronavirus. Profesorul Răzvan Cherecheș a oferit explicații legate de acest subiect.

Cei care nu sunt imunizați cu unul dintre serurile anti-Covid puse la dispoziție sunt mult mai afectați decât cei care aleg să se imunizeze.

ADVERTISEMENT

Acesta a ținut să precizeze faptul că și persoanele vaccinate se pot infecta cu SARS – CoV – 2, însă riscul să dezvolte simptome severe este mult mai scăzut.

Foto. Plămânii celor vaccinaţi versus plămânii celor nevaccinaţi, după infecţia cu coronavirus. Explicaţiile profesorului Răzvan Cherecheș

Răzvan Cherecheș a postat, pe pagina sa de Facebook, o paralelă între plămânii persoanelor vaccinate și nevaccinate anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Profesorul de Sănătate Publică a scris, în dreptul unei fotografii preluate de la un alt cadru medical, că riscul de simptome severe sau chiar deces este mult mai mic pentru persoanele care se imunizează.

Persoanele vaccinate pot dezvolta o formă ușoară a bolii, în cazul în care se infectează cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

„Diferența între două cazuri tipice infectate COVID-19 și cu simptome. Cel din stânga vaccinat, cel din dreapta nevaccinat.

Se vede cu ochiul liber că plămânul persoanei nevaccinate este mult mai afectat!

Simptomele sunt mult mai ușoare dacă ești vaccinat(ă) – ești protejat(ă) de simptome severe sau deces. Mulțumesc dr. @FaheemYounus”, a scris Răzvan Cherecheș pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT
Diferența dintre plămânii celor vaccinați și plămânii celor nevaccinați anti-Covid
Diferența dintre plămânii celor vaccinați și plămânii celor nevaccinați anti-Covid. Sursa foto: Facebook

Răzvan Cherecheș, avertisment privind valul patru al pandemiei de Covid-19

Răzvan Cherecheș a vorbit despre valul patru al pandemiei de coronavirus, care s-ar putea manifesta la toamnă în România.

Profesorul de Sănătate Publică susține că țara noastră se va confrunta cu acest nou val din cauza faptului că multe persoane refuză să se vaccineze.

Până în acest moment, numărul persoanelor vaccinate din România este de peste 4 milioane. Răzvan Cherecheș este de părere că ploile și frigul din toamnă, dar și faptul că elevii se întorc la școală va duce la creșterea cazurilor de Covid-19.

„La toamnă, în momentul în care încep ploile de toamnă și frigul, vom intra în valul patru, care, din nefericire, va fi relativ amplu în România.

Mai mic decât valul trei, pentru că avem deja un procent din populație vaccinat, dar vom avea iarăși o creștere a numerelor în secțiile ATI.

Entuziasmul pentru vaccinare va scădea foarte mult pentru că, în momentul de față, nu există nicio modalitate de validare a faptului că te-ai vaccinat.

Cei care nu s-au vaccinat spun că nu are sens să se vaccineze? Țara merge bine, ne relaxăm toți, nu mai e niciun motiv pentru care să mă vaccinez”, a declarat Răzvan Cherecheș în urmă cu câteva săptămâni, pentru DigiFM.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: