FOTO. Premieră mondială! Un paraşutist american a sărit de la 7.600 de metri fără paraşută

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 09:44
FOTO. Premieră mondială! Un paraşutist american a sărit de la 7.600 de metri fără paraşută GALERIE FOTO

Paraşutistul american Luke Aikins a sărit dintr-un avion de la înălţimea de 7.600 de metri, fără paraşută, şi a aterizat în siguranţă într-o plasă aşezată pe sol, în California, o premieră mondială transmisă în direct sâmbătă de Fox News.

Luke Aikins a rămas în aer numai două minute, coborând cu o viteză de 193 km/h, înainte de a ateriza în condiţii de siguranţă pe imensa plasă albă amplasată la câţiva metri deasupra solului, scrie agerpres.ro.

Daredevil a descris experinţa ca fantastică. “Este uimitor ce s-a întâmplat. Nu pot spune exact ce simt”, a spus paraşutistul în vârstă de 42 de ani.

“Saltul lui Aikins este punctul culminant al unei cariere de 26 de ani, care stabileşte recordul personal şi mondial fără paraşută sau costum-aripă”, a declarat într-un email purtătorul său de cuvânt, Justin Aclin, citat de France24.

Luke Aikins conduce o şcoală de paraşutism în statul Washington (nord-vest) şi a realizat mai mult de 18 000 de salturi până acum. Potrivit DPA, el a instruit paraşutişti şi a realizat cascadorii pentru filmul Iron Man 3.

Sursă: a1.ro

Ştirea MOMENTULUI

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română! Prima reacţie a tatălui său

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×