News

Foto. Un TIR s-a făcut scrum pe un drum din Arad. Camionul transporta materiale plastice

Foto. Un TIR s-a făcut scrum pe un drum din Arad. Camionul transporta materiale plastice și drumul i-a fost oprit brusc în momentul în care a luat foc.
25.05.2023 | 15:20
Foto. Un TIR s-a făcut scrum pe un drum din Arad. Foto: Aradon
ADVERTISEMENT

Foto. Un TIR s-a făcut scrum pe un drum din Arad. Camionul transporta materiale plastice și drumul i-a fost oprit brusc în momentul în care a luat foc. Incidentul s-a produs pe DN 79, drumul care leagă Aradul de Oradea, la ieșirea din localitatea Șimand. Autotrenul transporta materiale plastice, astfel că dauna a fost totală.

Foto. Un TIR s-a făcut scrum pe un drum din Arad

”Incendiu autotren la ieşirea din localitatea Şimand spre Arad, pe DN 79. Intervin pompierii militari ai Detaşamentului Ineu cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, cu sprijinul SVSU Şimand. Incendiu se manifestă prin ardere generalizată la întregul autotren care transporta materiale plastice”, a transmis ISU Arad.

ADVERTISEMENT

Polițiștii vor stabili cu exactitate de ce la ce a luat foc TIR-ul, însă șoferul a reușit să se autoevacueze în condiții de siguranță, cu toate că mașina sa a ars ca o torță. În urmă cu un an, un camion ardea într-un mod similar, însă pe Autostrada care leagă Aradul de Timișoara.

Aici, un camion plin cu deșeuri plastice s-a făcut scrum pe autostradă și a ars ca o torță. Din fericire și în acest caz șoferul a reușit să se salveze înainte ca flăcările să cuprindă cabina autotrenului. ”Traficul pe sensul de mers Arad-Timișoara a fost blocat până când echipajele de intervenție au stins flăcările.

ADVERTISEMENT

Șoferul camionului a observat la timp fumul și a reușit să oprească pe banda de urgență, la kilometrul 508 de pe A1. Din fericire nici o persoană nu a fost rănită. În scurt timp remorcă autotrenului a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a extins extrem de rapid pentru că în remorcă se aflau deșeuri plastice. Mai multe echipaje ISU au intervenit pentru a stinge focul. Traficul a fost deviat prin localitatea Orțișoara, din Timiș”, transmitea ISU Timiș.

Între timp, în Germania ardea ca o torță un camion care transporta mașini electrice. Acesta a luat foc pe o autostradă din Germania, pompierii având nevoie de cel puțin 8 ore pentru a stinge incendiu. Se pare că toate mașinile transportate erau Skoda Enyaq, astfel că pagubele sunt cu siguranță semnificative, conform Aradon.

ADVERTISEMENT

Camionul a luat foc pe Autostrada A15 din Germania, lângă Lubbenau, la sud de Berlin. Din cauza faptului că bateriile mașinilor electrice foarte ușor, incendiul a cuprins în câteva zeci de secunde toate autoturismele, într-un efect de domino. Pompierii au fost nevoiți să blocheze autostrada preț de 8 ore, însă incendiul a izbucnit de la camion, nu de la mașinile electrice.

Pompierii au constatat că remorca pe care o tracta camionul a avut o defecțiune la una dintre roți și s-a blocat. Pentru că șoferul nu a remarcat acest lucru, acesta a continuat să avanseze și din cauza căldurii de afară, roata s-a aprins. Flăcările s-au extins rapid, astfel că pompierii au chemat un număr foarte mare de mașini care au blocat autostrada.

ADVERTISEMENT

Situația era critică pentru că în apropiere era o pădure care risca să se aprindă, însă flăcările au cuprins alte mașini de pe drum, iar în total 5 autoturisme au fost distruse complet, majoritatea fiind electrice. Specialiștii au explicat că arderea bateriilor litiu-ion degajă căldură și se propagă de la o celulă la alta, astfel că pompierii au avut o misiune extrem de dificilă pentru a stinge incendiul.

ADVERTISEMENT
Tags: