FOTO. Un transformator electric a explodat în Gara de Nord din Paris

Traficul feroviar este întrerupt la Gara de Nord din Paris, după explozia unui transformator electric. Anunţul a fost făcut de oficialii Căilor Ferate, care au precizat că este vorba de un act de sabotaj.

Mai exact, cineva a tăiat mai multe cabluri ca să le fure, iar în momentul în care inginerii au încercat să refacă alimentarea cu electricitate, transformatorul a explodat. Printre garniturile care nu pot părăsi Gara de Nord sunt trenurile Eurostar, care fac legătura între Franţa şi Anglia, precum şi cursele Thalys către Olanda, Belgia şi Germania.

Un purtător de cuvânt al Societăţii Naţionale a Căilor Ferate din Franţa i-a invitat pe cei care intenţionau să călătorească pe rutele internaţionale şi cu TGV - trenul de mare viteză - să-şi reprogrameze deplasările. Sunt afectate de întreruperea traficului şi două dintre liniile RER - metroul uşor care face legătura dintre capitala franceză şi suburbiile sale. Se speră că circulaţia acestora, sau cel puţin a celui care ajunge la Aeroportulu Charles de Gaulle, va fi reluată în această seară.

Compania feroviară a anunţat pe site-ul său că vor primi compensaţii financiare doar călătorii ale căror trenuri au avut întârzieri importante sau au fost anulate, scrie Le Figaro.

Citeşte mai mult pe Digi24