Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Foto. Vezi cum arată gazonul de pe Allianz Arena înainte de România – Olanda, din optimile Euro 2024

Allianz Arena, stadionul pe care își joacă Bayern Munchen meciurile de acasă, e gata să găzduiască România - Olanda, din optimile Euro 2024. Care e starea gazonului
Foto Vezi cum arata gazonul de pe Allianz Arena inainte de Romania  Olanda din optimile Euro 2024
Foto. Vezi cum arată gazonul de pe Allianz Arena înainte de România - Olanda, din optimile Euro 2024. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Allianz Arena e pregătită pentru marele meci dintre România și Olanda, din optimile Campionatului European. Reporterii FANATIK sunt deja la Munchen și au luat pulsul de pe stadionul lui Bayern Munchen.

Cum arată gazonul înainte de România – Olanda. În ce condiții se joacă meciul de pe Allianz Arena

Allianz Arena este unul dintre cele mai moderne stadioane din Germania. Este stadionul care ne-a purtat noroc la primul meci de la Euro 2024, din Grupa E, când naționala României a câștigat la scor de neprezentare meciul cu Ucraina. Marți, 2 iulie, de la ora 19:00, „tricolorii” se întorc la locul faptei pentru optimea cu Olanda.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva ore rămase până la duelul cu batavii, gazonul de pe stadionul pe care își dispută meciurile de acasă Bayern Munchen arată impecabil. Suprafața de joc este „biliard”, iar organizatorii au pus la punct toate detaliile. Inclusiv tabela de marcaj este pregătită pentru confruntarea dintre „Țara lui Dracula” și „Țara Lalelelor”.

Allianz Arena, din Munchen, a găzduit deja patru meciuri la turneul final din Germania: Germania – Scoția 5-1, România – Ucraina 3-0, Slovenia – Serbia 1-1 și Danemarca – Serbia 0-0. Până la finalul competiției, pe lângă optimea România – Olanda, stadionul lui Bayern va mai fi gazdă și la una dintre semifinale.

ADVERTISEMENT

Allianz Arena este un stadion ultramodern, care a fost inaugurat pe 30 mai 2005. Costurile pentru ridicarea arenei din Munchen s-au ridicat la un preț exorbitant, în valoare de 340 de milioane de euro. Pentru meciurile interne,  capacitatea este de 75.024 locuri, în timp ce la meciurile internaționale, aceasta este redusă la 70.000 de locuri.

Număr record de români care vor fi pe stadion la România – Olanda

Suporterii echipei naționale a României au făcut senzație la turneul final. La fiecare meci al „tricolorilor”, pe stadioanele din Germania au asistat mereu cel puțin 30.000 de conaționali. Istoria se va repeta și la duelul din optimile de finală, România – Olanda.

ADVERTISEMENT

Nici vremea potrivnică nu pare să îi sperie pe români, mai ales că aceștia au înfruntat o ploaie torențială la partida cu Slovacia, încheiată la egalitate, scor 1-1. Marți, 2 iulie, la ora 19:00, în Munchen se anunță în jur de 19 grade Celsius, iar cerul va fi înnorat. Astfel nu sunt excluse averse de ploaie pe durata partidei România – Olanda.

Înainte de confruntarea de pe Allianz Arena, oficialii FRF au declarat că se așteaptă la o susținere colosală a „tricolorilor”. Aproximativ 40.000 de români vor veni să îi susțină pe Ianis Hagi & Co.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că vor fi mai mult de 40.000 la Munchen. Eu estimez după ce știu eu, după cât de multă lume mă întreabă de bilete și nu am de unde să le dau. Vor fi cu siguranță peste 40.000 de români la meci. Dar trebuie să ținem cont că Olanda nu este foarte departe și e o națiune care își iubește echipa națională”, a declarat Mihai Stoichiță în cadrul emisiunii FANATIK LA EURO.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la Euro 2024.

ADVERTISEMENT
7,60 este cota Betano pentru „1 solist” din România - Olanda, de la Euro 2024