News

Fotografia în care apare o româncă cu un copil l-a emoţionat pe Papa Francisc. Cum onorează Suveranul Pontif vizita de anul trecut, din ţara noastră

18.09.2020 | 18:03
Fotografia in care apare o romanca cu un copil la emotionat pe Papa Francisc Cum onoreaza Suveranul Pontif vizita de anul trecut din tara noastra
ADVERTISEMENT

Încă din clipa în care a pășit pentru prima dată pe pământ românesc, Papa Francisc a fost atât de impresionat de vizită  încât le-a promis credincioșilor că va aminti de acest moment istoric de fiecare dată când i se va oferi ocazia. Așa se face că în noua sa carte de rugăciuni a fost inclusă o fotografie surprinsă chiar în timpul plimbării Suveranului Pontif prin Iași.

În marea de oameni care l-au întâmpinat atunci se distinge o bătrânică venită împreună cu nepotul ei, pe care îl ține în brațe în timp ce se bucură nespus la vederea Sanctității Sale. Tocmai bucuria aceasta sinceră, izvorâtă din suflet, l-a determinat să folosească imaginea respectivă pentru a ilustra mai bine cuvintele sfinte din lucrarea sa.

ADVERTISEMENT

De altfel, în discursul susținut la acea vreme în fața Palatului Culturii, Sfântul Părinte a subliniat faptul că gestul femeii l-a mișcat atât de tare încât nu a mai avut curajul să-i vorbească. „Zâmbetul parcă îmi spunea: uite, acum pot să visez”,a rostit acesta, vizibil emoționat de căldura cu care a fost întâmpinat în Moldova.

Papa Francisc, impresionat  de români. A inclus o fotografie de atunci în noua sa carte de rugăciuni

Era acolo o femeie, destul de bătrână, o bunică. În braţele ei era nepotul, undeva pe la două luni, nu mai mult. Atunci când am trecut, mi l-a arătat.

ADVERTISEMENT

A zâmbit, cu un zâmbet cu care parcă îmi spunea: uite, acum pot să visez! Am fost mişcat de acel moment şi nu am avut curajul să vin şi să o aduc aici”, le-a spus Papa Francisc tuturor celor prezenți vara trecută în fața Palatului Culturii.

Se află sub supraveghere medicală după întâlnirea cu un cardinal infectat cu COVID-19

În altă ordine de idei, Suveranul Pontif este supravegheat medical după întâlnirea cu un cardinal diagnosticat ulterior cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de mâna sa dreaptă, secretarul de stat Pietro Parolin, printr-un comunicat preluat de AFP.

ADVERTISEMENT

Luis Antonio Tagle a fost primit într-o audiență privată la sfârşitul lunii august, iar pe 10 septembrie, la sosirea cu avionul în Manila, Filipine, țara sa de baștină, s-a confirmat că se numără printre victimele bolii care a ucis până acum peste 950.000 de persoane din toate colțurile lumii.

Cardinalul Parolin și-a exprimat îngrijorarea pentru starea de sănătate a prelatului filipinez, care face parte din Curia Romană (n.r. administraţia centrală a Vaticanului). Acesta s-a întors acasă pentru a sărbători „aniversarea mamei sale”.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc este supravegheat constant. Starea sa este bună, dar a trebuit să luăm toate aceste măsuri pentru că obișnuiește să discute fără mască de protecție cu persoanele care vin în audienţe la palatul apostolic. Să sperăm că nu a contractat acest virus și nu va fi nimic grav”, a transmis mâna dreaptă a Sfântului Părinte.

ADVERTISEMENT