News

Fotografii inedite cu Gabriela Firea de 1 Decembrie. Gestul liderului PSD

01.12.2020 | 15:07
Fotografii inedite cu Gabriela Firea de 1 Decembrie Gestul liderului PSD
ADVERTISEMENT

Sărbătorirea Marii Uniri din 1 Decembrie a anulat paradele militare cu care erau obișnuiți oamenii, însă liderii politici nu au uitat să-i cinstească pe eroii neamului cu o rugăciune și o coroană funerară.

Gabriela Firea, unul dintre liderii PSD, s-a deplasat la Monumentul eroilor sanitari din București unde a depus o coroană pe care scria „Recunoștință eternă eroilor neamului”.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, însoțită de mai mulți colegi din PSD, crede că gestul este cu atât mai important în aceste vremuri în care medicii, asistentele și toți angajații sistemului medical din România se luptă cu Covid-19, inamicul invizibil care face victime zi de zi.

Gabriela Firea a depus o coroană funerară de 1 Decembrie în memoria eroilor

Omagiu eroilor sanitari la Monumentul dedicat lor, din București? Mai ales acum, în vremuri grele pentru sănătatea oamenilor, cu atât mai mult trebuie să fim recunoscători pentru eroismul medicilor, asistenților, infirmierelor care au murit pe front, încercând să salveze soldații iar acum sunt în linia întâi a războiului sanitar. Ziua Naționala să vă aducă o picatură de speranță și iubire într-un ocean de teamă și dezbinare”, a scris Firea pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Construit în 1932 și restaurat în 1981, Monumentul Eroilor Sanitari e o operă a sculptorului italian Raffaello Romanelli. Situat în Piața Operei din București, la intersecția Splaiului Independenței cu Bulevardul Eroilor Sanitari, în vecinătatea Operei Naționale și a Facultății de Medicină, monumentul a fost înălâțat după Primul Război Mondial, în timpul mandatului Dem. I. Dobrescu.

Monumentul a fost închinat memoriei medicilor, sanitarilor, surorilor voluntare care au salvat vieți pe fronturile Primului Război Mondial. Unii spun că pe soclu, personajul feminin central ar fi chiar Regina Maria, îmbrăcată în uniformă de soră de caritate.

ADVERTISEMENT

Monumentul a fost demontat în momentul construirii primului tronson, dar a fost refăcut în 1981 și amplasat pe același loc și în forma sa inițială.

Gabriela Firea, alături de colegi din PSD
Gabriela Firea, alături de colegi din PSD
Gest din partea PSD de 1 Decembrie
Gest din partea PSD de 1 Decembrie
Un selfie de 1 Decembrie
Un selfie de 1 Decembrie
Gabriela Firea a depus o coroană la monumentul eroilor
Gabriela Firea a depus o coroană la monumentul eroilor