News

Fotografii rare cu cel mai periculos asasin din Europa de Est și ruda lui criminală din România

07.10.2020 | 10:51
Fotografii rare cu cel mai periculos asasin din Europa de Est si ruda lui criminala din Romania
Sandu Geamănu. Foto: Gândul.ro
ADVERTISEMENT

Iuri Radulov este considerat unul dintre cei mai periculoși criminali în serie, asasin plătit pentru a executa anumite personaje, iar în doar câțiva ani are la activ peste 10 crime și 11 tentative de omor.

El are o rudă la fel de temută în România, pe Alexandru Ilie, zis și Sandu Geamănu, cunoscut și el pentru crimele sale, încarcerat la 25 de ani de închisoare, în 2012.

ADVERTISEMENT

Gândul a publicat mai multe imagini cu Sandu Geamănu de la petrecerea de nuntă a acestuia, dar și o fotografie rară în care cei doi criminali apar împreună.

Iuri Radulov, alături de Sandu Geamănu

Cei doi criminali au devenit rude după ce Sandu Geamănu s-a căsătorit cu prima lui soție, Izabela, asasinul Iuri Radulov fiindu-i naș la cununie. Cei doi erau foarte buni prieteni, iar unul dintre cei mai periculoși criminali din Europa de Est era mereu în compania interlopului român, care umbla numai înarmat, iar de multe ori chiar scotea pistolul la vedere în diferite locații.

ADVERTISEMENT

Iuri Radulov este originar din Basarabia, vorbitor de limba rusă, iar după anii 90 a venit în România, unde s-a împrietenit cu Sandu Geamănu, alături de care făcea escrocherii, jafuri și împreună făceau legea în special în zona Regie, unde se erau căminele studențești, iar în cluburile de noapte de acolo întâlneau studente venite în Capitală să studieze.

Nașul lui Sandu Geamănu era o persoană discretă, căreia nu-i plăcea să facă poze, rare fiind momentele în care s-a lăsat pozat. Una dintre imaginile rare cu asasinul care au ajuns la anchetatori îl arată la munte, relaxat, în urmă cu 25 de ani. Pe teritoriul țării noastre, bărbatul n-ar fi realizat nicio crimă, însă autoritățile l-au ținut sub observație din cauza stilului de viață pe care îl ducea.

ADVERTISEMENT

 

După ce a părăsit România, Iuri Radulov a devenit celebru pentru crimele sale în Europa de Est, unde ar fi încasat între 10.000 și 100.000 de dolari pentru un asasinat.

Gândul(n.r. sursa menționată deține imaginile) scrie că prima crimă comandată a avut loc în 1998, când l-a omorât pe Iuri Vislouh, șeful securității autoproclamatei Republici Moldovene Nistrene. Apoi, nașul lui Geamănu a început să facă mai multe asasinate, unele fiind făcute din răzbunare, potrivit presei din Republica Moldova. Iuri Radulov a fost capturat chiar în 2000, în Bulgaria, unde era patron de club de noapte.

ADVERTISEMENT

Sandu Geamănu, condamnat la 25 de ani de închisoare

Ilie Alexandru, zis și Sandu Geamănu, a fost condamnat, în noiembrie 2012, de Tribunalul București, la 25 de ani de închisoare cu executare pentru omor. Interlopul, împreună cu trei membri ai grupării sale, a torturat un bătrân în locuința acestuia, furând bunuri de jumătate de milion de lei. Cei trei complici, Tinel Niculae, Constantin David Stan și Simion Adrian Florin, au primit pedepse cuprinse între patru și 25 de ani de închisoare cu executare.

Cei patru inculpați au fost obligați să plătească Spitalului Universitar de Urgență București suma de 75.000 de lei, costurile de spitalizare ale victimei, care a murit după șase luni de suferință.

ADVERTISEMENT