News

Fotoreportaj. Cum votează românii în Germania la alegerile parlamentare 2020

05.12.2020 | 16:29
Fotoreportaj Cum voteaza romanii in Germania la alegerile parlamentare 2020
ADVERTISEMENT

Procesul electoral se desfășoară foarte bine în Germania și chiar dacă românii nu se înghesuie momentan la vot, lucrurile sunt puse foarte bine la punct și nu au apărut probleme majore până acum.

Începând de sâmbătă ora 9:00 (ora României) secțiile de votare din vestul Europei au fost deschise și vor rămâne așa în intervalul orar 7:00-21:00 (ora locală), dar și cu posibilitatea prelungirii în cazul aglomerației și încetinirii procesului electoral, până la maxim ora 23:59.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă un reportaj de la o secție de votare din Germania din micuțul orășel din sud-vestul țării, Reutlingen și la care lucrurile se prezintă în condiții excelente, așa cum ar trebui să se desfășoare procesul electoral în marea majoritate a secțiilor de votare din diaspora, ceea ce se pare că nu este posibil peste tot, unde mulți români au avut probleme cu votul prin corespondență.

Cum votează românii la alegerile parlamentare la o secție dintr-o localitate din Germania

În localitatea Reutlingen, românii sunt cea mai importantă comunitate de imigranți (3.173 de cetățeni români înregistrați oficial), urmată numeric de cea turcă, însă deocamdată compatrioții noștri nu se înghesuie la secțiile de votare. Acest lucru poate fi explicat și datorită faptului că în Germania ziua de sâmbătă este o zi lucrătoare, mai ales dacă ne referim la domeniile la care românii sunt cei mai solicitați pentru locuri de muncă.

ADVERTISEMENT
Secția de votare din Reutlingen se afla intr-un centru de integrare, fiind singura din orasul aflat la 32 de km de Stuttgart.
Secția de votare din Reutlingen se afla intr-un centru de integrare, fiind singura din orasul aflat la 32 de km de Stuttgart.

Cel mai probabil, numărul celor care vor vota va fi mult mai mare în cursul zilei de duminică, când toată lumea va fi liberă, iar majoritatea magazinelor și a altor activități fiind sistate în mare parte în Germania.

Totodată, FANATIK îi sfătuiește pe românii din diaspora care pot vota începând de astăzi să o facă, pentru a evita situațiile anterioare de la ultimele alegeri, când secțiile s-au aglomerat extrem de mult, mai ales spre seară și nu toată lumea a reușit să își excercite acest drept fundamental, fiind și foarte dificil pentru a păstra distanțarea socială, iar astfel să fie expuși la infectarea cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cum se desfășoară procesul electoral la secția din orașul Reutlingen până în acest moment și ce măsuri speciale au fost luate

La secția de votare la care FANATIK a realizat acest fotoreportaj, totul este extrem de bine pregătit, iar procesul electoral se desfășoară extrem de rapid, mai ales că lumea nu s-a înghesuit la vot până în acest moment. Secțiile de vot sunt foarte bine semnalizate și în locații foarte accesibile, există culoare separate de intrare și ieșire, iar semnătura este doar electronică:

Drumul spre sectia de votare din Reutlingen.
Drumul spre sectia de votare din Reutlingen.

La intrare, ți se ia temperatura, iar dacă nu ai mască ți se oferă. În interior toată lumea are mască, iar comisia de votare este protejată cu panouri din plexiglas. Secția este la un centru de integrare din Reutlingen și este singura din acest oraș.

ADVERTISEMENT
Drumul spre sectia de votare din Reutlingen.
Drumul spre sectia de votare din Reutlingen.

Reutlingen este un oraș din regiunea sud-vestică a Germaniei, Baden-Württemberg și are o populație de 115.818 de locuitori. Acesta este situat la 32 de kilometri de Stuttgart și are o oarecare tradiție, prima universitate fiind înființată în 1855.

ADVERTISEMENT