FOTO+VIDEO. Cele mai spectaculoase focuri de artificii de Revelion! Show total la New York, Dubai, Sydney sau Moscova

In 2015, am trecut impreuna prin momente grele si ne-am dat seama cat de fragila este in realitate viata. Am vazut popoare dezradacinate de razboaie, am pierdut oameni minunati, cu minti luminoase....
01.01.2016 | 14:00
FOTOVIDEO Cele mai spectaculoase focuri de artificii de Revelion Show total la New York Dubai Sydney sau Moscova

In 2015, am trecut impreuna prin momente grele si ne-am dat seama cat de fragila este in realitate viata. Am vazut popoare dezradacinate de razboaie, am pierdut oameni minunati, cu minti luminoase.

Fiecare era prietenul cuiva. Dar poate cel mai important, ne-am regasit unii pe ceilalti si am invatat cat de pretioasa este solidaritatea.

Sydney, Berlin, New York sau Londra au sărbătorit intrarea în noul an prin cele mai spectaculoase focuri de artificii din lume, dovadă stând imaginile de mai jos.

Inclusiv în Dubai, trecerea în 2016 a fost marcată de un superb foc de artificii, în pofida unui incendiu uriaş care a izbucnit joi într-un hotel de lux din apropiere şi care a făcut cel puţin 16 răniţi, potrivit AFP.

În Bucureşti, pentru prima dată după mulţi ani, primăria Capitalei nu a mai organizat un spectacol de Revelion. Singura petrecere în aer liber din Bucureşti a fost în Parcul Titan, unde au venit aproape 3.000 de oameni.

Petrecerea “Noaptea albă a dorinţelor” din Parcul Titan a inclus concerte susţinute de Ansamblul Rapsodia Carpaţilor, Silviu Biriş şi Taraful Bucureşti, condus de Marian Mirea, Ducu Bertzi & friends (Constantin Neculae, Tavi Iacob, Irina Furdui).

Ca in fiecare an, spectacolul de artificii din Sydney este unul extraordinar, considerat an de an unul dintre cele mai frumoase din lume.

Focurile de artificii din acest an ar fi costat aproximativ 3.5 milioane de lire sterline (4.7 milioane de euro). Opera din Sydney a fost din nou luminata de culorile superbe ale artificiilor. Show-ul este atat de popular incat oamenii s-au adunat cu 9 ore si jumatate ca sa se asigure ca prind un loc bun pentru a urmari artificiile.

Zeci de mii de japonezii au petrecut Revelionul in strada, in apropiere de turnul din Tokyo. In prima secunda a noului an, mii de baloane colorate au umplut cerul.

Si la Seul, 2016 a fost primit cu fast, in bataia clopotelor traditionale.

Un spectacol extravagant de lasere si artificii i-a delectat si pe miile de localnici si turisti care au sarbatorit in portul Victoria din Hong Kong.

In Taiwan, petrecaretii au asteptat spectacolul pirotehnic pus in scena la cel mai inalt zgarie nori din capitala, Taipei 101.

Iar in Beijing, zeci de mii de oameni au stat cu ochii pe cer, fascinati de focul de artificii organizat la Templul imperial din Orasul Interzis.

Cerul s-a luminat in Auckland cu o jumatate de tona de artificii deasupra Sky Tower, sub ochii a sute de persoane adunate sa vada spectacolul luminilor.

Primii care au intrat in 2016 sunt locuitorii arhipelagului Kiribati din oceanul Pacific. Pe 21 din cele 33 de insule care alcatuiesc arhipelagul traiesc 100.000 de oameni.

Sursă: www.stirileprotv.ro