News

FOTO&VIDEO. DACIA DUSTER, lovitură de imagine la GENEVA. Cum arată noul prototip

Dacia Duster a reprezentat la Geneva o lovitura de imagine pentru brandul romanesc, reusind sa-i lase cu gura cascata pe jurnalistii unde industria auto se face ca este la ea acasa....
21.07.2016 | 17:53

Dacia Duster a reprezentat la Geneva o lovitura de imagine pentru brandul romanesc, reusind sa-i lase cu gura cascata pe jurnalistii unde industria auto se face ca este la ea acasa.

Dacia a lansat, la cea de-a 79-a editie a Salonului International de la Geneva, noul model al marcii, mai precis un coupe sportiv.

Dacia Duster este un “MVP (Multi Purpose Vehice), avand doua usi cu deschidere in sensuri contrare”, se arata intr-un comunicat al Dacia si este echipat cu un motor diesel de 1,5 litri. La 105 cai putere, consumul este de 5,3 litri/100 de kilometri, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 139 de grame/km.

Desi deocamdata este doar la stadiul de “concept- car”, pe viitor, elementele de design vor fi imprumutate de la noile modele ale producatorului autohton de autoturisme, au declarat reprezentantii fabricii de la Mioveni.

Autoturismul a fost conceput de o echipa formata din designeri francezi si romani. Au lucrat aproximativ un an pentru ca modelul pe care il vedeti acum sa capete aceasta forma.

Modelul de serie SUV ce va fi produs de Dacia va intra in concurenta dreapta cu Hyundai Tucson, Kia Sportage sau chiar Nissan Qashqai. Pretul unui SUV produs de Dacia potrivit analistilor ar fi in jurul sumei de 20.000 de euro.

Sursă: www.romaniatv.net