FR Rugby îi ia apărarea arbitrului român de la Belgia-Spania

Eduard Popa   
in Sporturi
21/03/2018, 16:29
FR Rugby îi ia apărarea arbitrului român de la Belgia-Spania

Potrivit unui comunicat de presă emis de Federaţia Română de Rugby, oficialii români nu au primit nicio informare cu privire la o posibilă suspendare a arbitrului care a oficiat meciul Spania-Belgia: ”Federaţia Română de Rugby nu primit niciun document oficial care să ateste suspendarea arbitrului Vlad Iordăchescu. Concluziile vehiculate în mass-media sunt rezultatul unor informaţii parţiale sau eronate, care aduc în acest moment prejudicii atât la nivel individual, cât şi general în ce priveşte prestaţiile oficialilor de meci în sportul cu balonul oval” , se arată în comunicatul FRR. 

De asemenea, Federaţia a anunţat că organizatorii au decis schimbarea lui Iordăchescu de la un meci din Challenge Cup: „Schimbarea lui Vlad Iordăchescu din brigada care urmă să oficieze sfertul de finală al Challenge Cup, dintre Pau şi Stade Francais din 30 martie 2018, este legitimată de dorinţa organizatorilor, EPCR, de a asigura cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea partidei. Luând în considerare faptul că în componentă unei dintre echipe intră jucători ai reprezentativei naţionalei spaniole, cât şi proximitatea geografică faţă de Spania, meciul urmând să se dispute la Pau, pe Stade du Hameau, s-a decis înlocuirea lui Vlad Iordăchescu în vederea menţinerii securităţii meciului şi evitarea oricăror incidente” se mai arată în comunicat. 

Rugby Europe va analiza incidentele vineri

„Precizăm că forul continental, Rugby Europe, va analiză vineri, 23 martie, la Poznan, atât prestaţia brigăzii de arbitri, cât şi gravele incidente disciplinare ale jucătorilor echipei Spaniei din timpul şi la finalul meciului disputat duminică, 18 martie, la Bruxelles, între Belgia şi Spania. Concluziile oficialilor Rugby Europe vor fi făcute publice” , mai este scris în comunicatul Federaţiei Române de Rugby, remis de Mediafax.

Închide ×