Sport

Petiția fanilor Simonei Halep, aproape de 10.000 de semnături. Reacția lui Mouratoglou și WTA România: „Mă gândesc să renunț!”. Update

Fanii au venit alături de Simona Halep și au strâns aproape 10.000 de semnături cu o petiție online. Reacția lui Patrick Mouratoglou și a reprezentantului WTA România.
25.05.2023 | 17:53
Petitia fanilor Simonei Halep aproape de 10000 de semnaturi Reactia lui Mouratoglou si WTA Romania Ma gandesc sa renunt Update
Simona Halep e suspendată de 8 luni, iar audierea ei ar putea fi amânată pentru a treia oară. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
25-05-2023
14:53

10.000 de fani au semnat petiția pentru Simona. Reacția lui Mouratoglou și WTA România

Peste 9.000 de semnături s-au strâns în mai puțin de două zile de lansarea petiției în sprijinul Simonei Halep. Numai că nu toată lumea este de acord cu doleanțele lor. Cel care administrează contul WTA România se gândește să renunțe: „Eu și o parte a fanilor Simonei Halep se pare că nu suntem de acord cu privire la petiția lor! Și lucruri de genul acesta mă fac din nou să mă gândesc să renunț.

Dacă suntem atât de departe unul de celălalt în ceea ce privește părerea despre Simona, atunci poate că nu sunt persoana potrivită pentru a avea un cont dedicat fanilor români”, a surprins Philip Boosey.

Patrick Mouratoglou a intervenit de asemenea în discuție și i-a răspuns reprezentantului WTA și le-a luat apărarea fanilor: „Fără a fi pro sau contra petiției, să recunoaștem că scopul ei este acela de a cere ca Simona să beneficieze de un tratament echitabil și să i se respecte drepturile!

Asta înseamnă să i se permită audierea, pe care ITIA continuă să o refuze. Nu văd nimic în neregulă”, a scris antrenroul Simonei Halep, pe contul său oficial de Twitter. 

FRT nu e indiferentă la scandalul de dopaj al Simonei Halep, care capătă proporții din ce în ce mai mari. Instituția sprijină o inițiativă a suporterilor celei mai importante sportive din România.

FRF, detalii despre demersul fanilor Simonei Halep și situația delicată a fostului număr unu mondial

FRT a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj de mobilizare: „Petiție online pentru susținerea Simonei Halep, inițiată de fanii săi. Fanii Simonei Halep au inițiat o petiţie online pentru susţinerea marei noastre campioane, al cărei proces de dopaj durează deja de mai bine de opt luni.

ADVERTISEMENT


Petiţia online este postată pe site-ul petitionsite.com. În urmă cu câteva zile, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a cerut o nouă amânare a termenului la care Simona urma să fie audită”, notează instituția.

Se pare că acest demers a avut efectul scontat și în în scurt timp petiția a strâns peste 3,500 de semnături, aproape de obiectivul de propus de 4.000, după care urmează să fie trimisă către ITIA.

ADVERTISEMENT

Petiția fanilor Simonei Halep: „Ne exprimăm îndoielile cu privire la angajamentul ITF și ITIA de a susține principiile de fair-play, integritate și transparență”

Iubitorii tenisului și fanii româncei au transmis un mesaj ferm: „Noi, subsemnații, fanii Simonei Halep, în lumina speculațiilor recente și a informațiilor contradictorii apărute în mass-media cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor antidoping de către Simona Halep, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la întârzierea și lipsa de transparență în procesul de investigare a acestor acuzații.

Având în vedere poziția de jucătoare de tenis de top a Simonei Halep și impactul pe care îl are asupra tenisului, credem în ea și pentru noi toți este crucial ca un astfel de proces să fie tratat cu promptitudine, rigurozitate și imparțialitate.

ADVERTISEMENT

Vă rugăm să nu o mai hărțuiți pe Simona Halep. În acest context, vă solicităm respectuos să luați următoarele măsuri: Inițiați o investigație amănunțită și rapidă a acuzațiilor de dopaj împotriva jucătoarei de tenis Simona Halep”.

„Este esențial ca ITF și ITIA să furnizeze actualizări regulate și informații clare cu privire la evoluția procesului”

Simona Halep a răbufnit după ce ITIA a făcut cerere pentru o a treia amânare a audierii, iar fanii sunt de asemenea profund nemulțumiți de acest lucru: „În interesul sportului și al tuturor părților implicate, este imperativ ca acest proces să se încheie într-un interval de timp rezonabil și să respecte principiile legii și imparțialității;

ADVERTISEMENT

Asigurarea transparenței și a unei comunicări eficiente a concluziilor anchetei. Este esențial ca ITF și ITIA să furnizeze actualizări regulate și informații clare cu privire la evoluția procesului, astfel încât publicul și fanii tenisului să aibă încredere în corectitudinea și integritatea deciziilor luate.

Noi, semnatarii acestei petiții, ne exprimăm îndoielile cu privire la angajamentul ITF și ITIA de a susține principiile de fair-play, integritate și transparență în cazul Simona Halep”, se mai arată în textul petiției.

ADVERTISEMENT