Sport

France Football a inventat încă un titlu pentru gala ”Balonul de Aur”. Cine va putea lua ”Premiul Socrates”

France Football a anunţat crearea “Premiului Socrates”, o nouă recompensă pentru jucători, care se va decerna în cadrul ceremoniei ”Balonul de Aur”.
21.09.2022 | 15:20
France Football a inventat inca un titlu pentru gala Balonul de Aur Cine va putea lua Premiul Socrates
France Football a anunţat crearea “Premiului Socrates”, o nouă recompensă pentru jucători, care se va decerna în cadrul ceremoniei ”Balonul de Aur”. Sursă foto: as.com
ADVERTISEMENT

Începând cu ediția din acest an au fost anunțate noi criterii pentru decernarea Balonului de Aur, care vin să ofere mai multă forță câștigătorilor și pentru a avea o mai mare atractivitate, dar și obiectivitate.

”Premiul Socrates”, ultima creație a celor de la France Football pentru gala ”Balonul de Aur”

Pe lângă regulile impuse pentru marele trofeu, France Football a mai anunțat că odată cu actuala ediție, care va avea loc la 17 octombrie, la Theatre du Chatelet din Paris, a fost creat și ”Premiului Socrates”.

ADVERTISEMENT

Premiul îi va recompensa pe sportivii implicaţi în proiecte sociale şi caritabile. ”Premiul Socrates va identifica acţiunile de solidaritate cele mai bune făcute de campioni”, a precizat France Football, conform L’Equipe.

Numele Socrates a fost ales pentru noul premiu ca omagiu adus celebrului fotbalist brazilian decedat în 2011. Socrates a fost cofondator al mişcării Democraţia Corinthians. În plină dictatură militară în anii ’80, echipa Corinthians a ales să supună votului toate deciziile clubului.

ADVERTISEMENT

Inițiativele în favoarea integrării sociale, a dezvoltării mediului, a ajutorului populațiilor aflate în mare dificultate sau a victimelor unui conflict vor fi astfel răsplătite, precum, de exemplu, mobilizarea în 2020 a atacantului englez Marcus Rashford în sprijinul familiilor britanice defavorizate.

”Premiul Socrates”, a șaptea distincție oferită de France Football

Acest nou premiu va fi acordat de un juriu format din fostul fotbalist brazilian de la PSG, Rai, fratele mai mic al lui Socrates, reprezentanți ai France Football și lideri ai organizației Peace and Sport, cu sediul în Monaco, care supraveghează proiecte de dezvoltare și susținere prin sport.

ADVERTISEMENT

”Socrates a crezut întotdeauna în puterea de mobilizare și transformare a sportului pentru a face societatea egală. El a demonstrat-o ca jucător prin lupta sa pentru redemocratizarea Braziliei în timpul experienței revoluționare. La 11 ani de la moartea sa, el rămâne simbolul campionului angajat pentru o lume mai dreaptă”, a declarat Rai.

La Gala Balonul de Aur se vor decerna şapte trofee: Premiul Kopa pentru cel mai bun tânăr jucător, Premiul Yachine pentru cel mai bun portar, Premiul Gerd Muller pentru cel mai bun marcator, premiul pentru clubul anului, Premiul Socrates, Balonul de Aur pentru cea mai bun jucătoare şi Balonul de Aur pentru cel mai bun jucător.

ADVERTISEMENT

Evenimentul din acest an se va desfășura în luna octombrie, mult mai devreme decât în alți ani, pentru a nu se suprapune cu turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, care va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

ADVERTISEMENT