Frances Tiafoe a produs cea mai mare surpriză la Australian Open 2019! Americanul l-a eliminat pe favoritul numărul 5!

Irina Aldea   
în Tenis
16/01/2019, 14:45
Frances Tiafoe a produs cea mai mare surpriză la Australian Open 2019! Americanul l-a eliminat pe favoritul numărul 5! GALERIE FOTO
Frances Tiafoe l-a eliminat pe Kevin Anderson de la Australian Open 2019

Frances Tiafoe l-a eliminat pe Kevin Anderson de la Australian Open 2019! Dacă ieri a fost o zi a surprizelor pe tabloul feminin de tenis, azi, în cea de-a treia zi de concurs la Melbourne, a venit rândul favoriţilor de pe tabloul masculin să părăsească primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open 2019. Frances Tiafoe a produs una dintre cele mai mari surprize ale ediţiei din acest an a turneului major de la Antipozi.

Americanul în vârstă de 20 de ani s-a calificat miercuri în turul al treilea la Melbourne după ce l-a eliminat în patru seturi pe favoritul numărul cinci, Kevin Anderson, scor 4-6, 6-4, 6-4, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore şi 56 de minute de joc, pentru a surprinde victoria carierei tânărului Tiafoe. Pentru uriaşul Anderson, care are deja un titlu câştigat anul acesta, la Pune, lucrurile nu sunt chiar atât de bune în turneele de Grand Slam, chiar dacă anul trecut s-a descurcat admirabil în competiţiile majore. El a acumulat în ultimii trei ani două înfrângeri în turul întâi şi o absenţă, iar în 2019 pierde încă din turul doi la ediţia 2019.

Frances Tiafoe a produs surpriza turneului la Melbourne

Sud-africanul a jucat două sferturi consecutive la Roland Garros (2017 şi 2018), finală în 2017 la US Open şi finală în 2018 la Wimbledon. Chiar dacă arma principală a lui Anderson este serviciul, în mod surprinzător, Tiafoe a excelat la acest capitol în meciul de azi, iar în final a avut o reacţie pe măsura performanţie sale, şi-a umflat bicepsul şi a strigat spre cer în semn de descătuşare. În continuare, Tiafoe îl va întâlni la Melbourne pe italianul Andreas Seppi, locul 35 ATP.

Taylor Fritz este un alt american care a surprins pe toată lumea cu victoria lui în faţa francezului Gael Monfils, locul 33 ATP, scor 6-3, 6-7, 7-6, 7-6, mai ales că meciul a fost un adevărat maraton şi s-a încheiat după trei ore şi 29 de minute de joc. În continuare, Fritz, în vârstă de 21 de ani, îl va întâlni la Melbourne pe campionul en-titre, Roger Federer.

Închide ×