Sporturi

Francesca Schiavone a câştigat lupta împotriva cancerului! Mesajul emoţionant al campioanei de la Roland Garros 2010. Video

14.12.2019 | 11:20
Francesca Schiavone a castigat lupta impotriva cancerului Mesajul emotionant al campioanei de la Roland Garros 2010 Video
ADVERTISEMENT

Francesca Schiavone a postat un mesaj emoţionant şi a anunţat că a câştigat lupta împotriva cancerului. Fosta jucătoare de tenis s-a retras din activitate în septembrie 2018, dar a primit o veste teribilă la începutul acestui an.

Francesca Schiavone, mesaj după ce a câştigat lupta împotriva cancerului

Vineri, Francesca Schiavone a avut un mesaj emoţionant pentru fanii ei de pe Instagram. Campioana de la Roland Garros 2010 a anunţat că a absentat aproape opt luni de pe reţelele de socializare şi le-a dezvăluit că a aflat de curând că a câştigat lupta contra cancerului.

ADVERTISEMENT

“Salutări tuturor, după 7-8 luni de absenţă din social media şi din lume, vreau să vă împărtăşesc ce mi s-a întâmplat. Am fost diagnosticată cu cancer. Am făcut chimioterapie, am avut de dus o luptă grea şi acum încă respir, am câştigat această luptă. Iar acum am revenit în acţiune.

Cel mai frumos lucru este că am reuşit să câştig această luptă. Când mi-au spus asta în urmă cu câteva zile, am fost foarte fericită. Şi acum sunt fericită”, a fost mesajul postat de Francesca Schiavone.

ADVERTISEMENT

A jucat două finale la Roland Garros şi s-a impus în 2010

De-a lungul carierei, una întinsă între 1998 şi 2018, Francesca Schiavone a jucat două finale de Mare Şlem, ambele la Roland Garros. În 2010, italianca a învins-o pe Samantha Stosur şi a obţinut cel mai important trofeu din palmares.

Un an mai târziu, în 2011, Francesca Schiavone a încercat să-şi apere trofeul câştigat pe zgura pariziană, dar a fost învinsă de Na Li în finală. Tot la Roland Garros, însă în proba de dublu din 2008, fosta jucătoare de tenis a ajuns, alături de Casey Dellacqua, până în ultimul act, însă cele două au fost învinse de perechea Anabel Medina Garrigues/Virginia Ruano Pascual.

ADVERTISEMENT

Pe lângă trofeul de la Roland Garros, Francesca Schiavone a mai cucerit alte şapte titluri WTA, ultima reuşită fiind bifată în aprilie 2017, când a învins-o pe Lara Arruabarrena la un turneu din Columbia.

Francesca Schiavone a câştigat de trei ori Fed Cup

Componentă a echipei de Fed Cup a Italiei, Francesc Schiavone a cucerit alături de colegele ei de trei ori râvnitul trofeu (2006, 2009 şi 2010). În plus, în 2007, italiencele au pierdut finala împotriva Rusiei.

ADVERTISEMENT

După 20 de ani de tenis, Francesca Schiavone a câştigat 11.324.245 de dolari, iar în ianuarie 2011 a ajuns pe locul 4 WTA, cea mai bună clasare din carieră. Italianca a parcipat de trei ori la Jocurile Olimpice (2004, 2008 şi 2012), iar la Atena a atins cea mai bună performanţă: sferturi de finală.

ADVERTISEMENT
Tags: