Sporturi

Francesca Schiavone şi-a anunţat retragerea din tenis la 38 de ani: “Am noi vise”

06.09.2018 | 09:56
Francesca Schiavone sia anuntat retragerea din tenis la 38 de ani Am noi vise

Francesca Schiavone şi-a anunţat retragerea din tenis. Italianca în vârstă de 38 de ani a anunţat de curând că se va retrage din circuitul de tenis.

Francesca Schiavone, locul 454 WTA, și-a anunțat miercuri retragerea, la vârsta de 38 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă. “Pentru mine este un moment important din viață. Am ajuns într-un final la această decizie, luată cu inima. De când am ajuns aici, mintea îmi spune ‘du-te la luptă!’, dar inima îmi spune că sunt împăcată cu această decizie”, a declarat Schiavone în cadrul unei conferințe de presă.

“Sunt foarte mulțumită de cariera, de viața mea, de absolut tot”, a completat fostul număr 4 WTA. În cadrul conferinței de presă, sportiva din Italia a vorbit despre obiectivele atinse în cariera sa, dar și despre planurile de viitor.  Unul dintre visurile sale este acela de a reveni la US Open, însă în calitate de antrenor, notează WTAtennis.com.

Francesca Schiavone şi-a anunţat retragerea din tenis

Francesca Schiavone şi-a luat adio de la cariera de tenismenă profesionistă. “La 18 ani am avut două vise. primul, să câștig Roland Garros și al doilea, să ajung în top 10. Am atins aceste obiective, sunt foarte fericită și norocoasă”, a dezvăluit Schiavone. “După 20 de ani de carieră, am noi vise. Inima cred că are nevoie să viseze în fiecare zi din viață, dar bate în continuare pentru acest sport”a mai spus italianca.

Schiavone a fost una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din lume şi o adevărată mândrie pentru Italia. Ea a debutat în circuitul profesionist în 1996, iar în 2000 a reușit să intre pentru prima oară între cele mai bune 100 de jucăoare ale lumii. În total, are 8 titluri WTA câștigate, iar cea mai bună poziție a sa este ocul 4, ocupată pe 31 ianuarie 2011. La dublu, Schiavone a câştigat şapte trofee şi ete prima jucătoare italiană care a câştigat un turneu de Grand Slam.

Schiavone a câștigat un titlu la Ronald Garros în 2010 și mai are în palmares sferturi de finală al Australian Open, Wimbledon și US Open. Peste 11 milioane de dolari a strâns Schiavone doar din tenis. Italianca, locul patru mondial în 2011, a câştigat ultimul trofeu în aprilie 2017, la Bogota. Schiavone a câştigat de trei ori Fed Cup cu echipa Italiei: 2006, 2009, 2010.

Povestea Francescăi Schiavone. Succesul nebun de la Roland Garros

În 2010, Francesca Schiavone reprezenta una dintre jucătoarele de elită ale tenisului mondial feminin, iar turneul de Grand Slam părea totuşi o necunoscută în cariera italiencei, dar care s-a dovedit o certitudine în momentul în care victoriile şi-au făcut apriţia negreşit pe zgura pariziană de la Roland Garros. Favorită numărul 17 la acea vreme, italianca a dat piept cu adversare foarte puternice în drumul său spre succes.

În primul tur a învins-o pe Regina Kulikova, din Rusia, iar în turul secund a trecut de australianca Sophie Ferguson. În turul al treilea, Schiavone şi-a dat întâlnire cu sportiva din China, Na Li, peste care a trecut în minimul de seturi. În optimi, italianca a învins-o pe rusoaica Maria Kirilenko, iar în sferturi a trecut la mare lupta pe daneza Caroline Wozniacki. În semifinale, italianca a trecut de favorita numărul 5, rusoaica Elena Dementieva. În marea finală de la Paris, Francesca Schiavone a învins-o pe australianca Sam Stosur, scor 6-4, 7-6 (2).

Tags: