Fotbal international

Foto. Performanţă uriaşă! A învins cancerul de două ori, acum a intrat în istoria lui Sassuolo

Francesco Acerbi a învis de două ori cancerul, iar duminică a reuşit o performanţă remarcabilă pentru Sassuolo în fotbalul italian.
18.12.2017 | 17:09
Foto Performanta uriasa A invins cancerul de doua ori acum a intrat in istoria lui Sassuolo
ADVERTISEMENT

Sampdoria – Sassuolo 0-1, meci jucat în etapa a 17-a din Serie A, va avea mereu o semnificaţie specială pentru Francesco Acerbi. Fundaşul central de 29 de ani a ajuns la al 100-lea meci consecutiv pentru internaţionalul italian. Performanţa vine la patru ani după ce a câştigat bătălia cu cancerul. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO. 

La finalul meciului de duminică, Francesco Acerbi a vorbit despre bătălia câştigată, dar şi de faptul că a ajuns la 100 de meciuri consecutive pentru Sassuolo. Italianul a declarat că nu şi-a dorit niciodată să se oprească din a juca fotbal, mai ales în condiţiile în care este marea lui pasiune.

ADVERTISEMENT

2 ani şi 2 luni pentru 100 de meciuri

“Niciodată nu am vrut să mă opresc din a juca, asta este pasiunea mea. Nu sunt satisfăcut niciodată. Mă pregătesc în fiecare săptămână. Când mănânc sau mă odihnesc, mintea mea îmi stă doar la cum pot să joc mai bine. După ce am câştigat lupta cu boala mi-am dat seama că nu am timp pentru regrete”

Pe 18 octombrie 2015, Francesco Acerbi îşi începea drumul de 100 de meciuri consecutive pentru Sassuolo. Fundaşul central intra în primul “11” al lui Eusebio Di Francesco, iar de atunci nu a mai ieşit până pe 17 decembrie 2017.

ADVERTISEMENT

Prima lovitură primită de Francesco Acerbi

În vara anului 2013, Francesco Acerbi primea prima lovitură dură a vieţii. Fundaşul central era diagnosticat cu cancer testicular imediat după ce semnase cu Sassuolo. Din cantonament, fotbalistul italian a ajuns direct pe masa de operaţii a unui spital din Italia. Tumoarea a fost extirpată cu succes, iar la scurt timp a putut să revină la antrenamente alături de colegii săi.

Acerbi, depistat pozitiv la un test anti-doping

După 13 meciuri jucate pentru Sassuolo, Francesco Acerbi a fost depistat pozitiv la un test anti-doping. Fotbalistul italian a susţinut că medicamentele luate în urma operaţiei sunt de vină, astfel că a fost supus la nişte teste suplimentare. Fundaşul central primea a doua lovitură dură. Medicii îl anunţau că boala recidivase. După mai multe şedinţe de chimioterapie, Acerbi a anunţat pe 15 martie 2014 că viaţa sa nu mai este în pericol şi că se poate întoarce pe teren.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Francesco Acerbi a jucat, printre altele, la Reggina, Genoa, Chievo sau AC Milan. Pentru echipa naţională a Italiei, fundaşul central a bifat două selecţii în 2014.

9.000 de minute a jucat Francesco Acerbi în cele 100 de meciuri consecutive jucate

Tags: