Fotbal international

Francesco Totti, premiat înainte de AS Roma – Real Madrid! “Puteam să fiu căpitanul lui Sergio Ramos”

27.11.2018 | 20:01
Francesco Totti premiat inainte de AS Roma  Real Madrid Puteam sa fiu capitanul lui Sergio Ramos

Francesco Totti va fi premiat înainte de meciul AS Roma – Real Madrid, partidă care se va disputa marţi, de la ora 22:00, în etapa a 5-a din Grupa G a Ligii Campionilor. Fostul atacant italian va intra cu această ocazie în “Hall of Fame-ul” formaţiei italiene. Italienii nu au ales întâmplător acest moment, fotbalistul fiind dorit în trecut de două ori de conducătorii clubului de pe “Santiago Bernabeu”.

Recent, Francesco Totti şi-a lansat autobiografia şi a povestit cele două episoade în care ar fi putut să ajungă la Real Madrid. Prima ofertă a venit pe 11 septembrie 2001, la dineul oficial organizat înaintea meciului AS Roma – Real Madrid 1-2. Florentino Perez l-a întrebat pe Franco Sensi dacă este dispus să-l dea pe fotbalist, iar italianul i-a spus că jucătorul nu este de vânzare. Trei ani mai târziu, preşedintele madrilenilor a încercat încă o dată să-l aducă pe Francesco Totti pe “Santiago Bernabeu”.

Francesco Totti, premiat de italieni înainte de AS Roma – Real Madrid

Francesco Totti va fi premiat de italieni înainte de AS Roma – Real Madrid, fostul căpitan al echipei fiind unul dintre fotbaliştii legendari ai formaţiei de pe “Olimpico”. Italianul şi-a adus aminte în autobiografia lansată în luna septembrie de negocierile purtate în 2004, când a fost aproape să semneze cu madrilenii.

“A fost o adevărată nebunie. Puteam să devin cel mai bine plătit fotbalist din lume. Erau gata să-l vândă pe Luis Figo pentru a-mi da tricoul cu numărul 10, aşa cum îmi promisese Florentino. Nu am putut să merg la Madrid. Istoria mea era la AS Roma. Într-un univers paralel puteam să fiu căpitanul lui Sergio Ramos”, a povestit Francesco Totti. Italianul a evoluat doar pentru AS Roma, reuşind să marcheze 307 goluri în 786 de meciuri jucate în perioada 1992-2017. La sfârşitul sezonului 2016-17, “Il Capitano” s-a retras din fotbal la 40 de ani.

Francesco Totti, premiat de italieni înainte de AS Roma - Real Madrid
Francesco Totti, premiat de italieni înainte de AS Roma – Real Madrid