Fotbal international

Roma îşi pierde legenda. Francesco Totti a plecat din clubul la care a fost cel mai bun jucător din istorie

16.06.2019 | 14:34
Roma isi pierde legenda Francesco Totti a plecat din clubul la care a fost cel mai bun jucator din istorie

Roma îşi pierde legenda. Francesco Totti a plecat din clubul la care a fost cel mai bun jucător din istorie. Luni, Totti va susţine o conferinţă de presă şi va anunţa care sunt motivele divorţului de marea iubire a vieţii sale de fotbalist. Deja reţelele de socializare vuiesc, suporterii fiind extrem de indignaţi pentru faptul că Roma a ajuns un club extrem de ingrat în privinţa numelor sale de legendă.

Francesco Totti se desparte de Roma

Abia s-au stins ecourile răzmeriţei provocate de alungarea altui nume simbolic, Daniele De Rossi şi acum vâlvătaia polemicilor se reaprinde după anunţul făcut de Francesco Totti. Evident, pentru tifosi nu există decât un singur vinovat, noul patron al clubului, americanul de sorginte italiană, James Pallotta. Şi lângă el al doilea acuzat este directorul sportiv Franco Baldini.

Totti a terminat cariera de jucător în urmă cu doi ani şi a acceptat propunerea de a intra în stafful administrativ al unicului club la care a jucat toată cariera sa. Era o activitate nouă, total diferită de ceea ce făcea cu mingea pe gazon, dar era acolo, în conexiune cu echipa de suflet şi era dornic să înveţe din meseria pe care tocmai o acceptase.

Francesco Totti a fost folosit doar de imagine de preşedintele James Pallotta

Totti era folosit doar ca imagine

Însă Francesco a observat, cu foarte multă tristeţe, că de fapt el era doar pentru marketing, în realitate neavând nici o implicare efectivă în deciziile din club. Deşi patronul preşedinte James Pallotta a continuat să îl ridice în slăvi şi să îi ceară să stea în proiectul conceput de el la Roma, era evidentă că totul era doar în vorbe, practic, atunci când urmau a se hotărî lucruri importante Totti lipsind.

Paharul care a umplut nemulţumirile fostei legende a clubului a fost băut acum câteva zile, când s-a anunţat numirea ca antrenor a portughezului Paolo Fonseca, de la Şahtior Doneţk şi nimeni din club nu l-a întrebat şi pe Totti ce păerere are de această alegere. A fost momentul în care s-a semnat certificatul de divorţ dintre Roma şi cel mai mare jucător din istoria sa, Francesco Totti.