Francezii atacă FIFA pentru conspiraţie împotriva lui Ribery!

UPDATE: Frank Ribery a declarat în presa germană că îl respectă pe portughezul Cristiano Ronaldo, care este unul dintre cei mai buni jucători din lume, dar nu-şi face griji în privinţa...
23.11.2013 | 12:18
Francezii ataca FIFA pentru conspiratie impotriva lui Ribery

UPDATE: Frank Ribery a declarat în presa germană că îl respectă pe portughezul Cristiano Ronaldo, care este unul dintre cei mai buni jucători din lume, dar nu-şi face griji în privinţa cîştigării trofeului. ”Eu am avut un an fantastic, reuşind să cîştig trei trofee, spre deosebire de Ronaldo, care nu  a luat nimic. Nu am cum să pierd Balonul de Aur, dacă se va judeca aşa cum trebuie meritele fiecăruia”.

În schimb, fostul cîştigător al Balonului de Aur, bulgarul Hristo Stoicikov, nu e de acord cu victoria lui Ribery şi acuză în termeni duri modul în care se încearcă manipularea voturilor către jucătorul lui Bayern. ”Mi-e silă să văd ce se întîmplă, cum se luptă francezii, protejaţi de un alt francez, domnul Platini, să îl scoată cîştigător cu orice preţ pe Ribery”.

Francezii tremură rău de tot pentru favoritul lor la cîştigarea Balonului de Aur din acest an, compatriotul Frank Ribery. Cotidianul ”L’Equipe atacă pur şi simplu decizia FIFA de a prelungi cu două săptămîni durata perioadei de vot pentru selecţionerii şi căpitanii echipelor naţionale din Europa invitate să îşi trimită preferinţele în acest interval de timp. Francezii sint pur şi simplu disperaţi de ideea că Ribery ar putea fi depăşit de fantasticul forcing pe acest sfîrşit de an al portughezului Cristiano Ronaldo, care pur simplu a calificat de unul singur reprezentativa lusitană la turneul final al CM, marcînd toate cele patru goluri ale celor două manşe de baraj în compania Suediei.

”E cel mai bun jucător al celei mai bune echipe din 2013”

Prestigioasa publicaţie din Hexagon face o campanie făţişă pentru influenţarea votanţilor în alegerea lui Frank Ribery. ”El merită cu prisosinţă Balonul, pentru că este de departe cel mai bun jucător al celei mai bune echipe din lume în 2013” – sună mesajul promoţional, care practic cerşeşte voturile selecţionerilor şi căpitanilor echipelor naţionale de pe continent. Pentru susţinătorii lui Ribery este o adevărată lovitură dată unui fotbalist care şi-a meritat pe deplin trofeeul această schimbare de dată în privinţa duratei voturilor, iar bomboana pe coliva speranţelor lor ar fi faptul că FIFA a permis inclusiv anularea voturilor iniţiale, ale celor care apucaseră să îşi trimită pînă la 15 noiembrie opţiunile şi acum pot să şi le schimbe. Iar după cele arătate în baraj există în mor real posibilitatea ca foarte multe opţiuni să fie realmente determinate de fantastica evoluţie a lui Cristiano Ronaldo, deja cîştigător în 2008. (foto). FIFA a dezminţit orice idee de conspiraţie, explicînd noul termen pur şi simplu prin faptul că se primiseră mult prea puţine răspunsuri, sub cota minimă de 50 la sută dintre participanţi şi în această situaţie nu se poate trece la numărărea voturilor.

1241438551_extras_ladillos_1_0

Şi portughezii sînt nemulţumiţi de această decizie

Ciudat este că şi preşedintele federaţiei portugheze, Fernando Gomez, e foarte nemulţumit de prelungirea termenului de vot, acuzînd jocuri de culise, dar este o dovadă de infantilism din partea sa, pentru că e cît se poate de limpede că amînarea este mănuşa care îi trebuia lui Ronaldo pentru a spera la o victorie la fotofiniş.

Pînă în anul 2010 Balonul de Aur era acordat de bisăptămînalul ”France Football”, prima ediţie avînd loc în anul 1956, la iniţiativa ziaristului francez Gabriel Hanot, care a creat acest trofeu pentru a stabili cel mai bun jucător european al anului. Abia din 1995 s-a permis sa intre în cursa cîştigării trofeului şi jucătorii non europeni ce evoluau la cluburi de pe continentul nostru. În istoria trofeului patru francezi au cîştigat de şapte ori Balonul de Aur, diferenţa făcînd-o actualul şef al UEFA, Michel Platini, cu trei succese şi trei portughezi au reuşit acest lucru, ultimul fiind Cristiano Ronaldo în 2008. Ultimul francez a fost Zinedine Zidane în 1998.