Fotbal international

Francezii au anunțat data exactă la care va începe noul sezon! Ligue 1, primul campionat mare din Europa care a luat decizia

10.04.2020 | 21:16
Francezii au anuntat data exacta la care va incepe noul sezon Ligue 1 primul campionat mare din Europa care a luat decizia
Francezii și-au anunțat data exactă la care vor începe noul sezon! Ligue 1, primul campionat mare din Europa care a luat decizia. Sursă foto: dreamteamfc.com
ADVERTISEMENT

Ligue 1 a stabilit cu exactitate data la care va începe următorul sezon și este primul campionat mare din Europa care a luat această decizie.

Ligue 1 și-a stabilit data la care va începe noul sezon

Federația Franceză de Fotbal a stabilit ca următorul sezon din Ligue 1 va începe pe data de 23 august și devine primul mare campionat din Europa care a luat o astfel de decizie.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2020-2021 era programatiniţial să debuteze pe 7 august, dar din cauza pandemiei de coronavirua va fi amânat cu două săptămâni. Francezii au luat decizia pentru ca echipele să nu fie afectate de banii din drepturile TV.

Bundesliga, șanse mari să reînceapă

Între timp, în Bundesliga jucătorii au început să se întoarcă la antrenamente, iar competiția va reîncepe odată cu data de 1 mai sau 8 mai.

ADVERTISEMENT

Oficialii ligii germane de fotbal doresc ca meciurile din Bundesliga să se reia la începutul lunii mai și au analaizat mai multe scenarii pentru a permite relansarea competiției, întreruptă pe 11 martie.

Una dintre măsurile avute în vedere o reprezintă disputarea partidelor cu porților închise și, conform cotidianului german bild, a fost fixat la numărul maxim de 239 de spectatori pe stadion, în cursul unei partide.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în tribunele arenelor vor fi autorizate 113 persoane, printre care și stewarzi, și un număr mic de jurnaliști.

Alexander Kekule, un virolog german, consideră că este o măsură de protecție bună a jucătorilor: „În primul rând, în zilele dinaintea unei partide, fotbaliștii vor trebui izolați și testați frecvent. 

ADVERTISEMENT

Purtarea măștilor pe figură este de asemenea o soluție la antrenament. E ca și cum le-am crea o bulă de protecție”.

„În acest an nu cred că e posibil ca suporterii să vină la stadion. Lor trebuie să li se explice foarte clar de ce trebuie să stea acasă, în timp ce favoriții lor se bucură de acest statut privilegiat, de a ieși și de a juca”, a mai spus virologul german.

ADVERTISEMENT