Sport

Francezii l-au rupt pe Ionuț Radu înainte de dubla cu Kosovo și Elveția. Ce portari va convoca Edi Iordănescu. Exclusiv

Edi Iordănescu nu va putea conta pe Ionuț Radu la dubla cu Kosovo și Elveția. Portarul a fost forțat de Auxerre și acum are nevoie de operație. Pe cine va convoca selecționerul.
04.06.2023 | 10:21
Francezii lau rupt pe Ionut Radu inainte de dubla cu Kosovo si Elvetia Ce portari va convoca Edi Iordanescu Exclusiv
Ionuț Radu a fost titular la ultimele două meciuri ale României, cu Andorra și Belarus. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

A fost o seară de coșmar pentru Ionuț Radu, care a retrogradat în Ligue 2 după Auxerre – Lens 1-3. Portarul român a avut o prestație modestă și are partea sa de vină la două dintre golurile marcate de oaspeți. A ieșit hazardat la reușita de 0-2 și apoi a avut o intervenție ratată la cea de 1-3.

Ionuț Radu a retrogradat cu Auxerre și va fi nevoit să se opereze la genunchi. Edi Iordănescu nu va putea conta pe el cu Kosovo și Elveția

Veștile rele nu se opresc aici pentru Radu, titular în poarta României la meciurile cu Andorra și Belarus. Portarul a fost forțat de Auxerre în ultimele două săptămâni, în ciuda unor probleme medicale. De altfel, românul a jucat sâmbătă cu un bandaj uriaș pe piciorul stâng. Decizia lui Cristophe Pellisier, antrenorul lui Auxerre, a dus la agravarea accidentării lui Ionuț Radu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu, care pleacă de la Auxerre și revine la Inter Milano, nu va face astfel parte din lotul României pentru dubla cu Kosovo și Elveția. Va ajunge pe masa de operații, așa cum a anunțat Prosport, pentru o intervenție la menisc. Edi Iordănescu se confruntă astfel cu serioase bătăi de cap în ceea ce privește poarta tricolorilor la aceste meciuri.

Florin Niță este de asemenea accidentat și nu va putea face parte din lotul pentru Kosovo și Elveția. Probleme sunt și în teren, în condițiile în care Răzvan Marin este și el accidentat, așa cum a anunțat FANATIK. Florin Tănase nu este nici el apt pentru meciurile din această lună, iar Chiricheș s-a accidentat și el sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu, Horațiu Moldovan și Marian Aioani, portarii pe care îi va convoca Edi Iordănescu pentru dubla cu Kosovo și Elveția

În aceste condiții, Edi Iordănescu va fi nevoit să apeleze la portari cu foarte puțină experiență la lotul echipei mari. FANATIK a aflat că vor fi convocați Ștefan Târnovanu, de la FCSB, Horațiu Moldovan, de la Rapid, și Marian Aioani, de la campioana Farul. Trei portari din SuperLiga pentru Kosovo și Elveția.

Ștefan Târnovanu, 23 de ani, are un singur meci pentru naționala mare, contra Moldovei, scor 5-0, pe 22 noiembrie anul trecut. Horațiu Moldovan, 25 de ani, are și el tot o convocare, tot la un amical, contra Sloveniei, 1-2 pe Arena Națională. Iar Marian Aioani nu a prins niciun minut în poarta naționalei mari.

ADVERTISEMENT

Ștefan Târnovanu a avut un final de sezon de uitat la FCSB, cu 8 goluri încasate în ultimele două meciuri de SuperLiga. Primul dintre acestea, cel marcat de Farul înaintea pauzei, a fost după o greșeală a sa. Pe de altă parte, poartarul FCSB a avut un sezon excelent până la aceste două partide.

Târnovanu și Moldovan, probleme pe finalul de sezon. Aioani nu a jucat niciun minut pentru naționala mare și e dezavantajat de talie

Marian Aioani a prestații impresionante pe final de sezon, dar poate fi un pariu riscant pentru Edi Iordănescu. Este și cel mai dezavantajat de talie între cei 3, 1,86, față de 1,89 Horațiu Moldovan și 1,97 pentru Ștefan Târnovanu. Moldovan nu a jucat în FCSB – Rapid 1-5 și a avut și el un final de sezon greu. 7 goluri încasate de la Farul și 3 de la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

România are maximum de puncte după primele două meciuri din grupa I, cu Andorra și Kosovo. Este la egalitate cu Elveția, care are un golaveraj mai bun. “Tricolorii” vor înfrunta Kosovo pe 16 iunie și Elveția pe 19 iunie, ambele partide fiind programate în deplasare.

1,5 milioane de euro… este cota de piață a lui Marian Aioani, conform Transfermarkt.de

1,8 milioane de euro… este cota de piață a lui Horațiu Moldovan, conform Transfermarkt.de

1,5 milioane de euro… este cota de piață a lui Ștefan Târnovanu, conform Transfermarkt.de

ADVERTISEMENT