Francezii, la picioarele “naţionalei de fier”. Sunt impresionaţi de jocul României: “A asigurat spectacolul cu atacul ei strălucitor”

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Tineret Timisoreana
24/06/2019, 12:31
Francezii, la picioarele “naţionalei de fier”. Sunt impresionaţi de jocul României: “A asigurat spectacolul cu atacul ei strălucitor” GALERIE FOTO
România U21 - Franța U21. Francezii laudă atacul strălucitor al României

Cotidianul L’Equipe laudă jocul României la turneul final al CE de tineret, anticipând o seară grea pentru naţionala Franţei, cu toate că aceasta este plină de vedete şi este cea mai scumpă de la această competiţie. Naţionala Franţei costă peste 350 de milioane euro, adică de opt ori mai mult decât lotul cu care a venit Mirel Rădoi în Italia.

Francezii laudă jocul naţionalei României U21 la turneul final

Francezii spun că această echipă a României, care a asigurat spectacolul în grupa C, a arătat o faţă nouă, cu totul neaşteptată faţă de preliminarii, o metamorfoză care a şi permis oamenilor lui Mirel Rădoi să producă surpriza. “În preliminarii România a fost echipa cu cea mai bună apărare, primind doar patru goluri. 

Acum însă, la turneul final din Italia, într-o grupă din care puţină lume îi acorda atenţie, România a fost responsabilă cu spectacolul şi ce spectacol, câte patru goluri Croaţiei şi Angliei, graţie strălucitorului ei atac. Încurajaţi de mii de suporteri românii au prins curaj de la gol la gol şi au devenit o forţă greu de domolit. În această atmosferă va trebui să joace luni seară şi Franţa.”

România U21 – Franța U21. Francezii spun ca va fi infernal să joci în faţa unui stadion plin de români

Tokyo sau nimic

Titlul articolului este “Tokyo sau nimic”, un titlu sugestiv pentru obiectivul cocoşilor, acela de a se clasa între primele patru şi a obţine astfel biletul de participare vara viitoare la turneul olimpic de la Tokyo, care are loc în cadrul Jocurilor Olimpice găzduite de capitala Japoniei. Pentru români performanţa ar fi şi mai uluitoare, pentru că nimeni nu lua în calcul în delegaţia olimpică a României lotul de fotbal şi acest lucru s-ar petrece după numai puţin de 56 de ani!

Jurnaliştii de la cel mai prestigios cotidian sportiv francez concluzionează că Sylvain Ripoll şi băieţii lui vor fi în faţa unui adversar dificil, cu un suport imens al unui stadion aproape sută la sută românesc şi că pentru a ajunge în semifinale şi implicit la Tokyo va trebui o prestaţie mult mai bună decât în primele două meciuri, în care au învins Anglia şi Croaţia, dar nu au impresionat ca şi joc.

Închide ×