Fotbal international

Francezii râd de Adrian Mutu şi fac noi dezvăluiri: ”Obosit de escapadele nocturne, a dinamitat vestiarul!”

30.12.2019 | 14:16
Francezii râd de Adrian Mutu şi fac noi dezvăluiri: ”Obosit de escapadele nocturne, a dinamitat vestiarul!”
Adrian Mutu, considerat unul dintre cele mai slabe transferuri din istoria Ligue 1
ADVERTISEMENT

Francezii de la Radio Monte Carlo i-au dedicat lui Adrian Mutu un material întreg, aducându-l în capul listei celor mai slabe transferuri făcute în istoria primei ligi din Hexagon. Aceştia şi-au amintit de perioada în care “Briliantul” a evoluat pentru Ajaccio, formaţia din Corisica ce a încercat să dea o lovitură de imagine prin aducerea sa.

Adrian Mutu, inclus de francezi în istoria celor mai proaste achiziţii din istoria Ligue 1

“La finalul lunii august, AC Ajaccio a gândit că a realizat o superbă lovitură pe piaţa transferurilor, anunţând sosirea lui Adrian Mutu în Ligue 1. Transferat gratis, internaţionalul român trebuia să ajute clubul să se menţină în elită.

ADVERTISEMENT

În ciuda celor 33 de ani şi unor probleme cu cocaina şi cu produse dopante, suporterii au crezut în a nu ştiu câta regenerare a păsării phoenix.

Şi după provocarea lansată lui Zlatan Ibrahimovic, celălalt transfer sonor din Ligue 1, în 2012, Adrian Mutu a început destul de bine, cu 11 goluri în primul său sezon”, şi-au început povestea francezii.

ADVERTISEMENT

Jurnaliştii au vorbit apoi despre problemele pe care le-a creat Mutu formaţiei la care evolua.

“Dar în cele şase luni dinaintea plecării lui, românul şi-a reluat proastele obiceiuri. Obosit de ieşirile nocturne şi de escapadele din afara terenului, el a ratat mai multe meciuri şi a deteriorat vestiarul.

Salariul său anual estimat la 900.000 de euro a cântărit greu în finanţele corsicanilor, iar relaţiile tumultuoase cu antrenorii Alex Dupont şi Fabrizio Ravanelli nu au mai jucat în favoarea lui.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2014, Adrian Mutu a părăsit Ligue 1 şi Corsica. Nu fără o ultimă ironie în momentul în care a revenit în România: Am vrut întotdeauna să câştig tot şi este ceea ce vreau să fac cu Petrolul, o echipă care poate încă să câştige titlul şi cupa.

Dacă voi putea juca bine şi dacă îmi voi arăta calităţile, aş putea fi chiar convocat din nou la echipa naţională. Suporterii lui Ajaccio vor aprecia”, au povestit cei de la RMC.

Mutu a jucat pentru Ajaccio în perioada 2012-2014 şi, culmea, a avut un procentaj destul de bun: 11 goluri în 34 de meciuri

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri