Fotbal international

Francezii s-au bucurat doar 15 minute de trofeul CM 2018! Ce a făcut FIFA

24.07.2018 | 15:26
Francezii sau bucurat doar 15 minute de trofeul CM 2018 Ce a facut FIFA

Fotbaliştii francezi s-au bucurat de originalul trofeului Campionatului Mondial 2018 la festivitatea de premiere şi doar 15 minute la vestiare. Conform cotidianului Le Figaro, trofeul s-a aflat în mâinile jucătorilor lui Didier Deschamps cât să se fotografieze cu ea preşedinţii Vladimir Putin, Emmanuel Macron şi Kolinda Grabar-Kitarovic.

”N-a durat mult. După decernarea trofeului, turul de onoare şi un sfert de oră în vestiar, timp în care s-au făcut câteva fotografii în prezenţa lui Macron, Putin şi a preşedintelui croat, un reprezentant al FIFA, flancat de două gărzi de corp, a recuperat trofeul”, a declarat Philippe Tournon, fost purtător de cuvânt al federaţiei, retras după Campionatul Mondial.

Fotbaliştii echipei naționale a Franței s-au bucurat de originalul trofeului Campionatului Mondial 2018 la festivitatea de premiere şi doar 15 minute la vestiare
Fotbaliştii echipei naționale a Franței s-au bucurat de originalul trofeului Campionatului Mondial 2018 la festivitatea de premiere şi doar 15 minute la vestiare

Francezii au prezentat fanilor o replică a trofeului CM 2018

În locul trofeului original, realizat din cinci kilograme de aur de 18 carate şi din malahit, francezii au primit o replică, pe care au arătat-o fanilor la defilarea de pe Champs-Elysees. Originalul s-a întors la muzeul FIFA de la Zurich, pe care îl va mai părăsi în 2021, când va efectua un turneu mondial, înaintea CM din Qatar.

Franţa a câştigat turneul final din Rusia, după ce s-a impus cu scorul de 4-2 în ultimul act, disputat pe Stadionul “Lujniki” din Moscova. După ce au urmărit cu sufletul la gură finala,  francezii au ieşit în stradă şi au săbătorit succesul uriaş al echipei antrenate de Didier Deschamps.

Naționala Franței a fost primită la Palatul Elysee de președintele Emmanuel Macron și de soția acestuia. Jucătorii și președintele au cântat imnul național ”Marseillaise” pe scările palatului prezidențial, iar apoi s-au auzit acordurile cântecului formației Queen, ”We are the champions”.

Tags: