News

Francezii sunt uluiţi de forţa României: “De unde aveţi atâta energie?”

17.04.2019 | 14:24
Francezii sunt uluiti de forta Romaniei De unde aveti atata energie

Francezii sunt uluiţi de forţa echipei de Fed Cup a României. Julien Benneteau a susţinut miercuri o conferinţă de presă în care a vorbit despre atuurile româncelor şi a dezvăluit motivul pentru care a ales ca semifinala să se dispute pe zgură, suprafaţă care o favorizează pe Simona Halep.

Francezii sunt uluiţi de forţa României. Benneteau a vorbit cu Ruzici

Julien Benneteau, căpitanul nejucător al Franţei, este uluit de forţa echipei de Fed Cup a României. Fostul tenismen a susţinut că a vorbit cu Virginia Ruzici înainte de semifinala de la Rouen şi a întrebat-o de unde vine energia jucătoarelor pregătite de Florin Segărceanu.

“Chiar am întrebat-o pe Virginia Ruzici de unde au jucătoarele românce atât de multă energie, dacă există o şcoală în România. Mi-a spus că aşa sunt ele. Atuul României este Halep. Este liderul incontestabil al naţionalei României, o jucătoare completă. Halep joacă bine pe orice suprafaţă, nu se pune problema să fie avantajată că jucăm pe zgură. Halep are însă şi câteva puncte slabe pe care vom învcerca să le exploatăm. Dar şi Begu sau Buzărnescu sunt jucătoatre puternice, iar poziţiile lor din clasament stau mărturie”, a declarat Julien Benneteau la conferinţa de presă.

Francezii sunt uluiţi de forţa României
Francezii sunt uluiţi de forţa României

Ce a spus Julien Benneteau despre situaţia Carolinei Garcia

Benneteau a negat că ar fi ales zgura interioară la solicitarea Carolinei Garcia. Presa franceză a dezvăluit că Garcia ar fi condiţionat prezenţa la semifinală numai dacă se va juca pe zgura interioară, prin prisma punctelor pe care fruanţuzoaica le are de apărat la Stuttgart, unde a făcut semifinala anul trecut.

“Am ales rouen pentru că eu personal m-am simţit foarte bine când am jucat în Cupa Davis. Am ales zgura interioară după ce am discutat cu toate fetele, nu doar cu Garcia. Caroline nu a condiţionat în niciun fel prezenţa la Fed Cup. Noi suntem outsideri, România are un uşor avantaj în faţa noastră prin prisma lui Halep”, a precizat căpitanul nejucător al echipei Franţei de Fed Cup.