Fotbal international

Francezii vin cu soluția UExit. Jucătorii din Ligue 1 și Ligue 2 nu pot părăsi Europa!

17.03.2021 | 23:41
Francezii vin cu solutia UExit Jucatorii din Ligue 1 si Ligue 2 nu pot parasi Europa
Francezii vin cu soluția UExit. Jucătorii din Ligue 1 și Ligue 2 nu pot părăsi Europa!
ADVERTISEMENT

Pandemia continuă să încurce multe planuri în lumea fotbalului. Francezii au luat decizia de a nu le permite fotbaliștilor din competițiile interne să părăsească spațiul UE la finalul lunii martie.

Nu toate cluburile au fost încântați de decizia celor care conduc destinele fotbalului francez, însă măsura a fost justificată prin prisma riscului mare de contaminare pentru jucătorii ce călătoresc pe alte continente.

ADVERTISEMENT

Sunt afectați îndeosebi selecționerii din Africa și America de Sud care își făcuseră planuri cu internaționalii ce evoluează în număr mare în primele două ligi ale Franței, cum sunt Marquinhos și Di Maria.

Francezii vin cu soluția UExit. Adio preliminarii CM 2022 pentru mulți fotbaliști

Singurele locuri în care se vor putea deplasa internaționalii din Ligue 1 și Ligue 2 pentru partidele din preliminariile CM 2022 programate pentru finalul lunii martie sunt localitățile aflate în Uniunea Europeană sau Spațiul Economic European, a anunțat Federația Profesionistă de Fotbal din Franța.

ADVERTISEMENT

Această măsură a fost supusă votului și a avut parte de sprijin unanim din partea reprezentanților cluburilor din Ligue 1 și Ligue 2. Decizia a fost justificată prin invocarea unei circulare FIFA care a intrat în vigoare în 5 februarie și care dă dreptul organizatorilor competițiilor interne să aplice restricții în condițiile pandemiei.

Cluburile au analizat situația și au concluzionat că fotbaliștii care vor călători în afara UE nu pot fi exceptați de la carantină la întoarcere, astfel că s-a considerat că soluția firească ar fi să nu fie permisă deplasarea acestora pentru meciurile ce se vor disputa în Africa sau America de Sud. Internaționalii Francezi nu vor fi afectați de această decizie, informează Marca.

ADVERTISEMENT

Probleme pentru naționala Germaniei. Joachim Low nu va conta pe starurile din Premier League

Dacă Franța nu va avea de suferit de pe urma deciziei de interzicere a tranzitului jucătorilor în afara UE și a Spațiului Economic European, o altă națională va fi puternic afectată de problemele cauzate de coronavirus. Germania nu se va putea baza pe internaționalii care evoluează în Premier League.

Joachim Low nu va conta pe Timo Werner, Kai Havertz, Antonio Rudiger, Bernd Leno și Ilkay Gundogan. Aflați în foră excelentă, primii trei vor reprezenta pierderi importante pentru Low. Și Gundogan este un fotbalist aflat într-o perioadă foarte bună la Manchester City. De situație ar putea profita Mirel Rădoi și jucătorii naționalei României.

ADVERTISEMENT

Meciul României cu Germania se va disputa pe Arena Națională în data de 28 martie, de la ora 21:45. Înaintea partidei cu nemții, tricolorii vor juca și contra Macedoniei de Nord în data de 25 martie, de la aceeași oră. Mirel Rădoi nu va fi pe banca naționalei, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.  Pe 31 martie are loc ultimul meci din această serie pentru România, în Armenia, de la ora 19:00.

 

ADVERTISEMENT