Francezul Tanguy Ndombele, transfer record în istoria lui Tottenham. E prima achiziţie după doi ani!

Sorin Dumitrescu   
în Premier League
02/07/2019, 16:05
Francezul Tanguy Ndombele, transfer record în istoria lui Tottenham. E prima achiziţie după doi ani! GALERIE FOTO
tanguy ndombele este cel mai scump transfer din istoria lui Tottenham: 72 milioane euro

Francezul Tanguy Ndombele se află la Londra şi după efectuarea vizitei medicale va semna contractul cu Tottenham pe o perioadă de cinci ani. Gruparea londoneză va plăti lui Olympique Lyon pentru transfer suma de 72 de milioane euro, Ddmbele devenind astfel cel mai scump jucător din istoria lui Spurs. Ndombele a fost unul dintre jucătorii ceruţi insistent de antrenorul Mauricio Pochettino, pentru a întări axul central cu un închizător de mare clasă la vicecampioana Europei.

Francezul Tanguy Ndombele, cel mai scump transfer din istoria lui Tottenham

Un transfer la asemenea parametri financiari întăresc şi mai mult informaţia conform căreia mijlocaşul danez Christian Erikssen va lua drumul în această vară către Real Madrid, în schimbul unei sume între minim 70 milioane euro şi maxim 85 milioane. Mai mult, danezul este împins de patronul lui Spurs, Daniel Levy, să plece, pentru că acesta este disperat la gândul că vara viitoare una dintre perlele lui Tottenham ar putea pleca gratis.

Tanguy Ndombele este unul dintre cei mai buni mijlocaşi defensivi din Europa la acest moment şi s-a aflat în atenţia multor cluburi de top de pe continent. Manchester City l-a monitorizat pentru a fi urmaşul brazilianului Fernandino, la fel şi vecinii de la United, însă jucătorul a respins din start varianta Old Trafford. Şi Real Madrid l-a avut pe listă şi chiar a purtat negocieri, mai ales că are acelaşi agent ca Luka Jovic, care a semnat recent cu spaniolii.

tanguy ndombele este unul dintre jucătorii doriţi de antrenorul Mauricio Pochettino

Construcţia noului stadion a stopat transferurile vara trecută

Pentru Tottenham este prima achiziţie după aproape 300 de zile şi Mauricio Pochettino a condiţionat rămânerea la echipa cu cel mai frumos stadion din Premier League de efectuarea unor transferuri importante în această vară. Deocamdată, Ndombele e prima mutare cu adevărat de efect. Ultimul transfer făcut de Spurs fusese pe 31 ianuarie 2018, brazilianul Lucas Moura de la PSG.

Explicaţia pentru abstinenţa la transferuri este dată de construcţia noului stadion, unul cu adevărat de patru stele, Spurs având acum cea mai frumoasă arenă din Premier League. Miracolul a fost că fără nici un nume nou Tottenham a obţinut din nou biletele pentru grupele viitoarei ediţii de Champions League şi, totodată, a reuşit să joace finala în această vară în cea maik prestigioasă competiţie europeană intercluburi.

Închide ×