News

Francisc Tobă, parlamentarul invalidat de AUR, reacție dură! „Cine nu știe armată e treaba lui!”

21.12.2020 | 08:49
Francisc Toba parlamentarul invalidat de AUR reactie dura Cine nu stie armata e treaba lui
ADVERTISEMENT

Francisc Tobă, parlamentarul invalidat de AUR a avut o reacție dură la auzul veștii că a rămas pe afară. Acesta a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse referitor la implicarea sa în timpul Revoluției din 1989.

Mai mult de atât, Tobă a folosit ca argument o decizie a Curții de Apel Militare, o decizie, despre care spune el, este în favoarea lui.

ADVERTISEMENT

„E o poveste frumoasă, dar care nu are suport legal. Un mandat nu poate fi invalidat decât în condițiile legii.

Francisc Tobă, parlamentarul al cătui mandat a fost invalidat de AUR, reacție dură!

Și legea spune foarte clar că mandatul e invalidat de Comisia de validare doar dacă în campania electorală candidatul a săvârșit fapte penale legate de aplicarea legii electorale. Eu nu sunt în această situație”, a zis Francisc Tobă

ADVERTISEMENT

„Referitor la acuzele aduse privind activitatea mea din timpul Revoluției, am pus la dispoziția conducerii AUR, acum vreo 10 zile, tot dosarul.

Din care reiese foarte clar că cea mai înaltă instanță militară – Curtea de Apel Militară – a decis neînceperea urmăririi penale.

ADVERTISEMENT

Pentru că faptele nu există și rechizitoriul e lovit de nulitate absolută, pentru că nu a respectat Codul de Procedură Penală. Am primit sentința în 2004”, a declarat Tobă la B1 TV.

„Eram în stare de luptă parțială. Cine nu știe armată e treaba lui. Am primit dispoziții să mă prezint la front cu o subunitate de luptă, o mașină de luptă a infanteriei. Nu am avut tancuri și alte prostii.

ADVERTISEMENT

M-am prezentat și am primit ordin să mă ocup de securizarea spitalului județean în care se trăgea. Se trăgea din jur, se trăgea în salvări, situația de acolo numai cei care au trăit-o o pot descrie. Motiv pentru care m-am dus și am executat ordinul primit de la forța politică la momentul respectiv.

Nu m-am implicat în actul medical, nu m-am ocupat decât de realizarea securității acelui spital. Ca dovadă, în acel spital nimeni nu a suportat tratamente neomenoase.

Mai mult, la un moment dat, la sugestia doctorului Elefterescu, am izolat pe cei de la Ministerul de Interne într-o rezervă specială cu soldat la ușă, pentru că în spital începeau să-i caute cei care îi credeau teroriști și alte prostii. Oamenii aceștia au fost neatinși și sub îngrijire medicală”, a mai spus Francisc Tobă.

Vă reamintim că numele acestuia apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în 1989, speță cu peste 700 de victime.

 

 

ADVERTISEMENT