Fotbal intern

Un fost jucător de la Benfica, dat afară de UTA! Lusitanii au plătit pentru el 2,8 milioane de euro

01.02.2019 | 15:50
Un fost jucator de la Benfica dat afara de UTA Lusitanii au platit pentru el 28 milioane de euro

Francisco Vera a fost chemat în probe la UTA Arad, echipă care ocupă locul nouă în Liga 2. Atacantul de 24 de ani a fost legitimat în trecut la Benfica, iar din martie 2018 joacă la Petrolero de Yacuiba, formaţie din liga a doua a Boliviei.


UPDATE. 1 februarie, ora 15.50. Francisco Vera, jucătorul care a fost cumpărat de Benfica cu 2,8 milioane de euro, nu a reușit să îl impresioneze pe Ionuț Popa în perioada petrecută în probe la UTA Arad. Mai mult, Alexandre Alfaiate și Mamadou Keita nu au fost nici ei păstrați la gruparea din Liga 2, anunță Liga2.prosport.ro.


Atacantul de 24 de ani a jucat de-a lungul timpului pentru Rubio Nu, formaţie la care şi-a făcut şi junioratul, Benfica B, CA Fenix şi Petrolero de Yacuiba. În vara anului 2015, Francisco Vera a fost transferat de lusitani, după ce aceştia au plătit 2,8 milioane de euro. Cu toate acestea, fotbalistul sud-american nu a reuşit să se impună şi s-a antrenat cu echipa a doua a celor de la Benfica. Conform sportarad.ro, fotbalistul ar putea să semneze cu UTA Arad după terminarea stagiului de pregătire.

Francisco Vera, în proba la UTA Arad. “Bătrâna Doamnă” a mai adus un jucător care a trecut pe la Benfica

Francisco Vera nu este singurul fotbalist care se află în probe la UTA Arad şi a fost legitimat în trecut la Benfica. Tot vineri, arădenii l-au adus şi pe Alexandre Alfaiate, jucător care şi-a făcut junioratul la formaţia din Lisabona şi a evoluat pentru a echipa a doua a clubului. Fundaşul de 23 de ani a jucat pentru Benfica B între 2014 şi 2017, iar în sezonul 2013-14 a fost în lotul echipei U19 a clubului care a ajuns până în finala UEFA Youth League.

Francisco Vera şi Alexandre Alfaiate dau probe de joc pentru UTA Arad
Francisco Vera şi Alexandre Alfaiate dau probe de joc pentru UTA Arad

Conform site-ului transfermarkt.com, Francisco Vera este cotat la 750.000 de euro, în timp ce Alexandre Alfaite are o cotă de 100.000 de euro. Fundaşul central de 24 de ani a mai jucat pentru Coimbra şi Tubize, iar din vara anului trecut este legitimat la Lusitanos, formaţie din prima ligă din Andorra. În actualul sezon, Alexandre Alfaite a jucat 11 meciuri şi a marcat un gol pentru Lusitanos.