Franck Ribery pleacă de la Bayern Munchen! ”Despărțirea nu va fi ușoară”

Ionut Neamţu    Alexandru Năstase   
în Fotbal international
05/05/2019, 13:05
Franck Ribery pleacă de la Bayern Munchen! ”Despărțirea nu va fi ușoară” GALERIE FOTO
Franck Rubery sărbătorește un gol marcat de Bayern Munchen. Photo: Matthias Balk/dpa

Franck Ribery pleacă de la Bayern Munchen și se încheie în mod oficial o adevărată epocă pentru gruparea din Bundesliga. Nu mai puțin de 12 ani a evoluat francezul pentru campioana Germaniei. Acesta a anunțat că nu își va mai prelungi contractul scandent la finalul acestui sezon și a mai precizat că a luat cu greu decizia de a spune adio liderului din Bundesliga.

Franck Ribery pleacă de la Bayern Munchen!

”Când am venit în Bavaria, a fost un vis devenit realitate. Despărțirea nu va fi ușoară, dar nu trebuie uitat ce am reușit împreună. Am câștigat atâtea lucruri împreună, mai mult de 20 de trofee”, a spus Ribery pentru site-ul oficial al bavarezilor. Între timp, francezul care a împlinit 36 de ani în luna aprilie ar putea reprezenta o țintă atractivă pentru alte echipe din Europa.

De departe cel mai bun sezon al mijlocașului a fost cel din 2013, atunci când mai mulți oameni de fotbal au mers pe ideea că el trebuia să câștige Balonul de Aur, în detrimentul lui Cristiano Ronaldo. De remarcat că Ribery a ajuns în iunie 2007 la Bayern, după ce bavarezii au plătit celor de la Marseille nu mai puțin de 25 de milioane de euro, un adevărat record pentru club la acea vreme.

Franck Ribery pleacă de la Bayern Munchen! Ribery
Franck Ribery în timpul unui joc al nemților de la Bayern Munchen. Photo: Matthias Balk/dpa

Statistică impecabilă pentru Ribery

În cei 12 ani petrecuți la Munchen, Franck Ribery a câștigat 21 de trofee: de opt ori a ieşit campion al Germaniei şi de cinci ori a luat Cupa. În palmaresul lui se mai află şi o Cupă a Ligii Germaniei, 4 Supercupe ale Germaniei, dar şi un trofeu Champions League, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor, trofee care îl includ pe Ribery printre cei mai titrați fotbaliști care au evoluat pentru bavarezi.

Pe lângă alte formații de pe bătrânul continent care ar vrea să beneficieze de experiența francezului, la pândă stau acum și echipe din Golf, dar și cele din Statele Unite ale Americii.

  • 85 de goluri a marcat Franck Ribery pentru Bayern Munchen

 

 

Închide ×