Stiri sportive

Meciul de rugby România – Belgia nu va mai avea loc / Șumudică și-a luat atacant norvegian

Meciul de rugby dintre România și Belgia, care urma să aibă loc la Craiova, în data de 7 februarie, nu se va mai desfășura.
29.01.2021 | 22:49
Meciul de rugby Romania  Belgia nu va mai avea loc  Sumudica sia luat atacant norvegian
România și Belgia nu se vor mai confrunta pe terenul de rugby. Sursa foto: Răzvan Păsărică, sportpictures.eu.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și internațional, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Partide de rugby România – Belgia a fost suspendată

UPDATE, 29 ianuarie, ora 22:50 / Programat pe 7 februarie, la Craiova, meciul dintre România şi Belgia, din ultima etapă a ediţiei 2020 a Rugby Europe Championship nu va mai avea loc.

ADVERTISEMENT

Conform frr.ro, Rugby Europe, forul continental care organizează această competiţie a anunţat că Federaţia Belgiană de Rugby a informat oficial că din cauza contextului pandemic actual, autorităţile belgiene nu permit echipei naţionale de rugby să  părăsească ţara pentru a călători în România.

Colegiul Director al Rugby Europe se va reuni zilele următoare pentru a lua o decizie legată de acest meci şi de implicaţiile pe care le are în desfăşurarea viitoare a competiţiei.

ADVERTISEMENT

Ultima etapă a Rugby Europe Championship, programată pentru data de 14 martie 2020, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Meciurile restante au fost reprogramate pentru data de 1 noiembrie 2020, după care au fost amânate încă o dată, tot din cauza situaţiei sanitare, fiind stabilit a se disputa pe 7 februarie 2021.


Rizespor a transferat un vârf cu 32 de selecții în naționala Norvegiei

UPDATE, 29 ianuarie, ora 21:30 / Oficialii clubului Caykur Rizespor i-au mai făcut un transfer lui Marius Șumudică și l-au adus pe atacantul norvegian Alexander Soderlund, în vârstă de 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Gruparea turcă a anunțat că Alexander Soderlund a semnat un contract valabil un an și jumătate cu Rizespor. Atacant cu 32 de selecții și două goluri pentru naționala nordică, ultimele în 2017, a fost adus de la Hacken, din Suedia, unde a jucat în ultimul an.


Șase amicale tari pentru naționala U20

UPDATE, 29 ianuarie, ora 20:48 / Nou înființata echipă națională U20 a României va participa, începând din toamna lui 2021, într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei.

Turneul care reunește 8 selecționate U20 de pe continent a debutat în sezonul 2017-2018. Prin această competiție se oferă o experiență internațională jucătorilor care fac tranziția de la nivel U19 spre naționala de tineret.

Programul ”tricolorilor la această competiție este următorul:

  • 2 septembrie: România U20 – Portugalia U20
  • 6 septembrie: Anglia U20 – România U20
  • 7 octombrie: România U20 – Cehia U20
  • 11 octombrie: Germania U20 – România U20
  • 11 noiembrie: România U20 – Polonia U20
  • 15 noiembrie: Italia U20 – România U20

Adrian Kerezsy, pe banca lui Poli Iași la meciul cu FCSB

UPDATE, 29 ianuarie, ora 20:00 / După ce Daniel Pancu a fost demis de la club, Poli Iași va fi condusă la meciul cu FCSB de Adrian Kerezsy. Acesta este antrenor la academia clubului și a condus și antrenamentul de astăzi.

FOTO – Antrenamentul oficial al meciului cu FCSB, condus de Adrian Kerezsy.

✈️ Deplasarea la București este programată în această seară.

#IeșeniPentruPoli

Publicată de FC Politehnica Iasi pe Vineri, 29 ianuarie 2021


Jorge Jesus, testat pozitiv cu Covid-19

UPDATE, 29 ianuarie, ora 17:29 / Clubul Benfica Lisabona a anunţat pe site-ul oficial că tehnicianul Jorge Jesus a fost testat pozitiv cu coronavirus. Antrenorul are o infecţie respiratorie cauzată de SARS CoV-2 şi va sta în izolare câteva zile. Starea lui este stabilă.

Jorge Jesus, în vârstă de 66 de ani, a făcut în ultimele două săptămâni şapte teste cu rezultat negativ. El a mai făcut, după ce au apărut simptomele de infecţie respiratorie, un test rapid, cu rezultat negativ, dar şi un test PCR, al cărui rezultat a fost pozitiv.


Naționala de futsal a României, egal cu Serbia în preliminariile EURO 2022

UPDATE, 29 ianuarie, ora 09:09 / Naționala României de futsal a făcut egal joi seara, 2-2 (2-2) împotriva Serbiei, la Timișoara, în primul meci din preliminariile EURO 2022.

Pentru naționala noastră au înscris Felipe Oliveira 2’49” şi Savio Valadares, 19’10”, iar pentru sârbi au marcat Rakic 9’49”şi Tomic 11’47”.

Prima poziție din grupă la sfârșitul campaniei asigură calificarea la EURO 2022. Șase din cele opt formații care vor termina pe poziția secundă vor participa și ele la EURO.


Bazaliu, a șasea românca din istoria fostei campioane a Europei

UPDATE, 28 ianuarie, ora 19:02 / Jucătoarea de handbal Bianca Bazaliu, ultima oară legitimată la CSM Bucureşti, a semnat cu multipla campioană a Croației și fostă câștigătoare a Ligii Campionilor, Podravka Kprivnica. Bazaliu, în vârstă de 23 de ani, devine astfel a șasea jucătoare din România care va evolua pentru cea mai importantă grupare din Croația. Valentina Cozma, Mariana Târcă, Ionela Stanca, Paula Ungureanu și Cristina Laslo sunt celelalte handbaliste din România care au jucat pentru Podravka.

Bianca Bazaliu a revenit recent în circuitul sportiv de performanță, după suspendarea dictată de ANAD ca urmare a scandalului de dopaj de la Corona Brașov. Sportiva născută la Slatina are un palmares de invidiat: este multiplă campioană a României și câștigătoare a Ligii Campionilor cu CSM București și campioană mondială de juniori (în 2014), fiind declarată ”Cel mai bun inter stânga” al competiției respective.


CSA Steaua a învins-o pe U Cluj cu 4-1

UPDATE, 28 ianuarie, ora 13:58 / CSA Steaua a disputat astăzi un amical în compania divizionarei secunde, Universitatea Cluj. „Militarii” lui Daniel Oprița s-au impus clar, cu scorul de 4-1 și sunt pregătiți de reluarea sezonului în Liga 3. Ei vor să promoveze în a doua divizie, dar vor avea de înfruntat opoziția echipei secunde a celor de la FCSB.

Steaua: Iancu, Walace, Bactăr, Vlad, Ilie, Mihăescu, Băjenaru, Huiban, Nicolae, Niţu, Mihalache
U Cluj: Muţiu – Luchin, Răuţă, Telcean, Chacan, Acka, Negrean, Taub, Meşter, Pop, Pârvulescu

Steaua – U Cluj 4-1 (Niţu 6, Dragoş Niculae 24, Chipirliu 50, 55 / Alexandru Pop 32)


Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor fi anulate

UPDATE, 28 ianuarie, ora 11:45 / Chiar dacă o mare parte din Japonia este în stare de urgență din cauza celui de-al treilea val de infecții cu Covid-19, Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, anunță că toate părțile implicate fac progrese pentru ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să debuteze pe 23 iulie.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a spus miercuri că forul pe care îl conduce este pe deplin angajat în organizarea fără probleme a competiției din Japonia în 2021, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Bach nu a dorit să alimenteze speculațiile jurnaliștilor din ultimul timp, conform cărora Jocurile Olimpice ar putea fi amânate iar sau chiar anulate definitiv din cauza pandemiei de coronavirus. El a spus că momentan acest scenariu nu e luat în calcul și că se lucrează din greu pentru ca evenimentul suprem din sport să se desfășoare în cele mai sigure condiții.


Răzvan Pîrcălabu a rămas președintele Federației Române de Lupte

UPDATE, 28 ianuarie, ora 08:20 / Răzvan Pîrcălabu a fost ales în unanimitate pentru un alt mandat, al treilea la număr, în funcția de președinte al Federației Române de Lupte.

La Adunarea Generală Ordinară și de Alegeri au fost prezenți 98 dintre cei 192 de membri afiliați ai federației. Pîrcălabu conducea Federația Română de Lupte din 2013 și a fost singurul care a candidat pentru postul de președinte.

Tot miercuri, au fost desemnați vicepreședinții și membrii din Biroul Federal. Nici aici nu au fost contracandidați. Constantin Borăscu, Alexandru Ballai şi Constantin Iancu au fost aleși vicepreședinți, iar Anton Arghira, Ferenc Gyarmati, Gigi Pambuca, Adrian Dacica, Mircea Doru Dumitraşciuc, Constantin Scuturiciu şi Georgiana Filip Paic au ocupat posturile de membru în Biroul Federal.


Ianis Hagi, doar rezervă în victoria lui Rangers

UPDATE, 27 ianuarie, ora 23:50 / Ianis Hagi a fost rezervă în victoria lui Glasgow Rangers cu Hibernian, scor 1-0. Internaționalul român nu a prins niciun minut pe teren fiind neutilizat pe tot parcursul partidei. Golul victoriei a fost marcat de Alfredo Morelos în minutul 51.


Rapid București a câștigat al treilea meci test al iernii

UPDATE, 27 ianuarie, ora 18:01 / Rapid a învins-o și pe Universitatea Cluj și își continuă seria de rezultate pozitive în jocurile amicale. Fostul atacant al ”Șepcilor roșii”, Octavian Ursu, a marcat unicul gol al meciului, în minutul 56.

În precedentele meciuri test, Rapid a trecut de Progresul Sparctac, cu 2-0, respectiv de Odorheiu Secuiesc, cu 4-1. Până la meciul cu giuleștenii și ”U” Cluj era neînvinsă. Alb-negrii au bifat trei succese categorice, însă, cu adversari mult mai slab cotați – Unirea Ungheni (5-0), CS Tunari (5-0) și FC Voluntari II (4-1)


Panathinaikos, cea mai în formă echipă din Grecia

UPDATE, 27 ianuarie, ora 17:27 / Echipa lui Ladislau Boloni e cea mai în formă din Grecia. Panathinaikos a învins-o pe Volos, în deplasare, scor 2-0, și a ajuns la șase meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care ultimele cinci au fost câștigate.

Fotbaliștii antrenați de tehnicianul român nu au mai pierdut din 20 decembrie 2020, de la partida cu PAOK, scor 1-2. Ca urmare a succesului de la Volos, Panathinaikos este pe locul 5, cu 34 de puncte. Nicio altă formație din Grecia nu mai are în acest moment cinci victorii la rând.


Viitorul și-a aflat adversara din Youth League

UPDATE, 27 ianuarie, ora 16:51 / Miercuri s-a desfășurat tragerea la sorți a meciurilor din primul tur preliminar al Youth League. În urne s-a aflat și campioana României U19, FC Viitorul, care a câștigat ultimul act al Ligii Elitelor U19 contra lui Dinamo cu 6-5.

Formația antrenată de Constantin Fălină va evolua în turul I contra campioanei Ciprului, APOEL Nicosia. Meciul se va juca într-o singură manșă, pe terenul echipei insulare, pe 2 martie.


Două jucătoare de tenis din Rusia au fost excluse pe viață

UPDATE, 27 ianuarie, ora 15:52 / Agenția internațională de integritate a tenisului (ITIA) a anunțat miercuri că jucătoarele ruse Sofia Dmitrieva și Alija Merdeeva au fost excluse pe viață din tenis pentru că s-au implicat în trucarea jocurilor, informează EFE.

Ambele sportive, partenere în proba de dublu în meciurile investigate ”au primit o interdicţie permanentă de a juca sau de a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau girat de autorităţile de conducere ale tenisului”, se arată în comunicatul ITIA.

Merdeeva, locul 928 WTA la simplu și 644 la dublu, a fost implicată în două incidente de trucare a meciurilor, iar Dmitrieva,  locul 1.191 mondial la simplu și 939 la dublu, a fost implicată în 6 tentative de trucare a jocurilor, de asemenea, nici nu a cooperat pe parcursul investigației.


Fotbalist francez, condamnat la închisoare pentru agresiune

UPDATE, 27 ianuarie, ora 14:27 / Jucătorul Antoine Conte, component al formației Reims între 2013 și 2017, a fost condamnat, marți, la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în formă agravată în urmă cu cinci ani, scriu cei de la L’Equipe.

În decembrie 2016, fotbalistul a avut o ceartă violentă cu partenera sa, care a ieșit în stradă, iar scandalul a continuat. Liam Jean, un tânăr de 19 ani, a văzut totul și a hotărât să intervină. Jucătorul care avea 22 de ani atunci a luat o bâtă de baseball pentru a-l bate pe Liam. Antoine Conte joacă în prezent la Beitar Ierusalim.


Dayana Yastremska a contestat la TAS suspendarea pentru dopaj

UPDATE, 27 ianuarie, ora 08:19 / Jucătoarea ucraineană de tenis Dayana Yastremska, suspendată provizoriu pentru dopaj, a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a putea concura în februarie la primul turneu de Grand Slam al anului.

TAS a precizat marți că a început să analizeze apelul depus de sportivă pentru a putea lua o decizie în legătură cu participarea acesteia la Australian Open, competiție care va debuta pe 8 februarie. Instanța care se află în Lausanne va lua o decizie până pe 3 februarie.

Yastremska (numărul 29 WTA) a fost suspendată provizoriu pe 7 ianuarie, după ce Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a găsit o substanță interzisă într-o probă de urină dată de sportivă în afara competiției.


“U” Olimpia Cluj a cedat-o pe Teodora Meluță în Elveția

UPDATE, 26 ianuarie, ora 20:38 / Teodora Meluță, considerată cea mai bună jucătoare de fotabal din România, a fost transferată de la “U” Olimpia Cluj la echipa FF Lugano 1976, din prima ligă a Elveției.

Meluță a jucat la “U” Olimpia Cluj de la vârsta de 15 ani, câștigând alături de gruparea clujeană cinci titluri consecutive de campioană și două Cupe ale României. ”Mulțumim Teodorei Meluță pentru toate realizările alături de clubul nostru, succes în continuare și o așteptăm oricând acasă!”, se arată într-un comunicat al Universității Olimpia Cluj.

”Pe curând. Au fost 6 ani plini de emoție și de mândrie, de fericire dar și de tristețe! Sunt fericită că am făcut parte din familia Olimpia, că am reușit să îmbrac echipamentul campioanei României, că am reușit să câștig titluri și Cupe ale României împreună cu această echipă! 6 ani în care am trăit toate emoțiile posibile.

Venirea la Cluj a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat și datorită Olimpiei sunt jucătoarea de astăzi. Le mulțumesc părinților că m-au susținut și mă susțin tot timpul pentru orice decizie iau. O parte din sufletul meu o să rămână mereu la Cluj! Acum urmează un nou capitol în viața mea și abia aștept sa văd ce îmi oferă viața!”, a scris jucătoarea pe contul de Instagram.


Nacho, testat pozitiv cu noul coronavirus

UPDATE, 26 ianuarie, ora 15:57 / Fundaşul spaniol al echipei Real Madrid, Nacho, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și va intra în izolare pentru șapte zile, a anunţat gruparea din LaLiga pe site-ul oficial.

Nacho nu a evoluat în ultimele două meciuri disputate de Real şi va sta în izolare cel puţin 7 zile, în timp ce aşteaptă să aibă un test negativ. Astfel, el nu va juca nici sâmbătă, în meciul cu Levante, din etapa a 21-a.

Testul pozitiv al lui Nacho vine la doar câteva zile după cel al antrenorului Zinedine Zidane.


Steven Gerrard îl laudă pe Ianis Hagi

UPDATE, 26 ianuarie, ora 12:54 / Antrenorul lui Rangers, Steven Gerrard, a vorbit despre Ianis Hagi și l-a lăudat pe mijlocașul român pentru modul în care a jucat în ultimele partide. „Suntem foarte încântați de Hagi, e un tip care studiază jocul și pe care trebuie să îl iei cu forța de pe terenul de fotbal. Se antrenează mereu la sală și analizează jocurile. Este un jucător pe care ne bazăm și suntem convinși că mai are multe de oferit”, a spus Stevie G.


Kayserispor nu a avut nicio șansă în fața lui Fenerbahce

UPDATE, 25 ianuarie, ora 20:04 / În etapa a 20-a din Turcia, Kayserispor nu a avut nicio șansă cu Fenerbahce. Fără Alibec și Silviu Lung, accidentați, dar cu Săpunaru integralist, echipa lui Dan Petrescu a pierdut cu 0-3 . Thiam 20, Samatta 52 și P. Cisse 86 au marcat golurile gazdelor.

Kayseri e pe locul 17, cu 19 puncte, la egalitate cu Genclerbirligi, prima formație aflată în zona „nisipurilor mișcătoare”. Următorul meci al echipei lui Petrescu este programat sâmbătă, 30 ianuarie, cu Kasimpașa.


Răzvan Lucescu pierde teren în lupta la titlu din Arabia Saudită

UPDATE, 25 ianuarie, ora 19:15 / Al Hilal s-a împiedicat în etapa a 15-a din Arabia Saudită. Echipa lui Răzvan Lucescu a făcut doar egal pe terenul lui Al-Faisaly. Gomis a marcat primul, în minutul 20, dar gazdele au restabilit egalitate prin Tavares, în minutul 83, din penalty.

A fost a șasea remiză din acest sezon a campioanei en-titre. Al Hilal e în continuare lider în Arabia Saudită, cu 30 de puncte, unul mai mult decât Al Ahli, echipă la care evoluează Alexandru Mitriță.


Virgiliu Postolachi, convocat la naţionala U21 a Moldovei

UPDATE, 25 ianuarie, ora 13:31 / După ce a fost curtat de oficialii FRF, atunci când evolua pentru juniorii lui PSG, Virgiliu Postolachi va evolua pentru naţionala U21 a Moldovei.

“Naționala U-21 a Moldovei s-a reunit astăzi în primul cantonament din acest an. Echipei s-a alăturat și Virgiliu Postolachi (20 ani), atacantul echipei Royal Excel Mouscron (Belgia), împrumutat de la Lille (Franța). El a crescut în academia campioanei Franței, PSG, cu care a semnat în 2018 primul său contract profesinist”, au anunţat oficialii FMF.

În vara anului 2020, tatăl lui Virgiliu Postolachi a susţinut că fiul lui şi-ar dori să joace pentru naţionala României, însă FRF a abandonat momentan demersurile pentru ca jucătorul de 20 de ani să fie eligibil pentru tricolori.

Scenariile UEFA pentru desfăşurarea EURO 2021

UPDATE, 25 ianuarie, ora 12:39 / După ce s-a vehiculat varianta ca EURO 2021 să se desfăşoare într-o singură ţară, FRF a anunţat că UEFA lucrează cu gazdele turneului final din vară pentru patru scenarii prin care competiţia să se dispute.

“UEFA lucrează cu cele 12 orașe implicate în turneul final pentru adoptarea unor scenarii în vederea disputării meciurilor de la EURO 2020. Cele patru scenarii pregătite sunt: stadion deschis integral, stadion deschis cu o capacitate de cel puțin 50%, stadion deschis cu o capacitate cuprinsă între 20% și 30% și stadion cu porțile închise.

Fiecare oraș va alege, împreună cu UEFA, două scenarii după care să se ghideze în perioada următoare. UEFA va comunica în luna martie ce fel de scenariu va fi aplicat în fiecare oraș”, au anunţat oficialii FRF.

Frank Lampard, aproape de demiterea de la Chelsea

UPDATE, 25 ianuarie, ora 12:20 / Luni ar putea să fie ultima zi din mandatul lui Frank Lampard la Chelsea. Presa din Anglia anunţă că fostul internaţional englez ar urma să fie demis în cursul zilei şi înlocuit cu Thomas Tuchel.

Chiar dacă s-a calificat cu Chelsea în optimile de finală ale Cupei Angliei, parcursul din campionat, unde este la 11 puncte în spatele liderului Manchester United, i-a pecetluit soarta lui Frank Lampard.

Conform The Athletic, pe lângă rezultatele dezamăgitoare, alte cauze ale demiterii ar fi relaţia tot mai tensionată cu Marina Granovskaia, director al lui Chelsea, şi cu jucătorii echipei, dar şi randamentul scăzut al fotbaliştilor transferaţi în vară.

ADVERTISEMENT