Sport
notix pixel id

Legendarul Frank Williams a murit la 79 de ani! Este printre cei mai importanți oameni din istorie pentru Formula 1

Sir Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 cu același nume și cel mai longeviv proprietar al unei echipe din ”Marele circ”, a murit la vârsta de 79 de ani.
28.11.2021 | 16:55
Legendarul Frank Williams a murit la 79 de ani! Este printre cei mai importanți oameni din istorie pentru Formula 1
Sursa foto: formula 1.com
ADVERTISEMENT

Sportul mondial este în doliu. Sir Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 – Williams, și cel mai longeviv conducător al unei echipe din F1, a murit.

După a jumătate de secol în care a condus și a administrat propria echipă în Formula 1, Sir Williams a ieșit din ”Marele circ” odată cu cedarea echipei Williams către o companie de investiții.

Era imobilizat în scaun cu roți din 1986, iar în ultimii ani a avut mai multe probleme medicale

Sir Frank Williams a condus vreme de 50 de ani propria echipă, pe care a fondat-o încă din 1966. Vineri acesta a fost internat în spital și s-a stins din viață în această dimineață.

ADVERTISEMENT

Britanicul a suferit răni grave, o leziune a măduvei spinării, într-un accident rutier produs în 1986, Franţa, în urma căruia a rămas paralizat de la mijloc în jos.

În ultimii ani sănătatea i s-a șubrezit, dar familia a refuzat să dea detalii despre problemele cu care se confrunta Sir Frank Williams. În calitate de director și co-fondator al echipei Williams, Sir Frank a cucerit tot ce se putea în cursele de Formula 1.

ADVERTISEMENT

”Astăzi aducem un omagiu figurii noastre mult iubite și inspiraționale, Sir Frank Williams. Solicităm tuturor prietenilor, colegilor și fanilor să respecte dorințele familiei Williams de confidențialitate în acest moment.

A fost un adevărat gigant al sportului nostru, care a depășit cele mai dificile provocări din viață și a luptat în fiecare zi pentru a câștiga pe pistă și în afara ei. Am pierdut un membru mult iubit și respectat al familiei F1 și ne va fi foarte dor de el”, a transmis președintele și CEO-ul F1, Stefano Domenicali.

ADVERTISEMENT

Sir Frank Williams, o icoană a sporturilor cu motor

Sir Frank Williams a fost o legendă și o icoană în sporturile auto. În 1966, alături de mecanicul Patrick Head, a înființat echipa de Formula 1 – Williams.

La început echipa a fost înscrisă în competițiile dedicate juniorilor, iar în 1977 a devenit oficial constructor în Formula 1. Doi ani mai târziu monopostul Williams câștiga primul Grand Prix la Silverstone.

ADVERTISEMENT

În cei peste 50 de ani de activitate echipa Williams a cucerit de 9 ori titlul mondial al constructorilor în F1, iar în întrecerea piloților a triumfat de alte 7 ori.

Pentru întreaga activitate în sportul cu motor, Farnk Williams a primit titlul de cavaler, în 1999. A ieșit definitiv din ”Marele circ” în septembrie 2020 când a vândut echipa de la Grove de către fondul de investiții Dorilton Capital.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik